İşgalci Rusya İdlib'de 7 mazlumu katletti

Rusya’ya ait savaş uçaklarının, direnişçilerin denetiminde yer alan İdlib'deki yerleşim yerlerine düzenlediği 12 hava saldırısında 7 mazlum katledildi, 30 kişi de yaralandı.

06-06-2016


Rusya’ya ait savaş uçaklarının, Suriye’nin kuzeybatısında, direnişçilerin denetiminde yer alan İdlib'deki yerleşim yerlerine düzenlediği 12 hava saldırısında 7 mazlum katledildi, 30 kişinin de yaralandığı bildirildi.

İdlib'deki sivil savunma yetkilisi Leys Firas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, direnişçilerin kontrolündeki İdlib'in kent merkezindeki çarşı, Akraiy Câmîsi, Şamaat kavşağı, Amn el-Davle kavşağı ile Carlton Hotel'in çevresine Rusya'ya ait savaş uçakları tarafından saldırı düzenlendiğini söyledi.

Bombardıman sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 7 sivilin hayatını kaybettiğini, 30 kişinin de yaralandığını ifade eden Firas, Rusya’nın hava saldırılarında çok sayıda iş yeri ve evde maddî hasarın meydana geldiğini dile getirdi.

Çarşıda çok sayıda iş yerinde yangının çıktığını aktaran Firas, sivil savunma ile itfaiye ekiplerinin saldırı sonrasında çıkan yangınları söndürdüğünü kaydetti.

Uçaklar Ayırt Ediliyor

Rejime ait Rusya yapımı savaş uçakları, eski teknoloji olmasından dolayı saldırılarını yüksek irtifadan yapamıyor ve dolayısıyla Rusya hava kuvvetlerinin Suriye'de gerçekleştirdiği saldırılardan kolaylıkla ayırt ediliyor. Alçalarak hedefe doğru yaklaşıp sâdece geniş alanları vuruyor. Nokta atış yapılmadığı ve kullanılan mühimmat fazla tutulduğu için tahribat geniş bir çevreye yayılıyor. Ayrıca rejim uçakları, saldırı için irtifa kaybederken yüksek ses çıkartıyor.

Rusya uçakları ise saldırı anında hedefe fazla yaklaşmadığı için sesleri yerden pek duyulmuyor ve ilk duyulan ses, bombaların infilak etmesi oluyor. Rejim uçakları bombardıman için hedeflere teker teker yaklaşırken, Rusya uçakları en az 2'si bir arada havalanıp saldırıyor.

(İslam ve Hayat / Haksöz Haber)

 

Etiketler : #İşgalci   #Rusya   #İdlib'de   #7   #mazlumu   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN