İşgalci Rusya, Suriye'de bin 984 mazlumu katletti

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR) tarafından yayımlanan raporda, 30 Eylül-15 Mart arasında Rusya'nın düzenlediği saldırılarda 286'sı kadın, 443'ü çocuk bin 984 sivilin hayatını kaybettiğinin belgelendiği ifade edildi.

16-03-2016


Rus saldırılarının yüzde 85'inin muhaliflerin kontrolündeki bölgeleri ve muhaliflerin veya IŞİD'in kontrolünde bulunan askeri hiçbir varlığın yer almadığı sivil bölgeleri hedef aldığı kaydedildi. 
 
Rusya'nın saldırılarına ayrıntılı şekilde yer verilen raporda, bu ülkenin çoğu sivilleri hedef alan en az 106 katliam gerçekleştirdiği, bunların ocak ayında yoğunlaştığı bilgisi verildi. 
 
Rapordaki sayısal verilerin SNHR'nin belgeleyebildiği minimum rakamlar olduğu belirtilirken, "Rus yönetimi, tüm bu olanları ve suçları inkar ediyor, tek bir soruşturma dahi açmıyor. Rusya da Suriye rejiminin yöntemini takip ediyor" denildi. 
 
Rusya 43 kez misket bombası attı
 
Raporda, yaklaşık 43 defa Rusya'nın misket bombası attığı ve parça tesirli bombaların kullanımını yaygınlaştırdığı ifade edildi. 
 
Sağlık merkezleri, mabetler, alt yapı sistemi, eğitim kurumları, kültür merkezleri, mülteci kampları ve insani yardımları hedef alan 237 saldırı düzenleyenRusya'nın 11 sağlık görevlisi ve 5 basın mensubunu öldürdüğü belirtildi.

Etiketler : #İşgalci   #Rusya   #   #Suriye'de   #bin   #984   #mazlumu   #katletti   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN