İsimleri oldukça manidar

Adı zikredilince akla ilk gelen alkol ve türevleri olan TEKEL isminin camilerde ne işi var…

15-11-2016


Tütün ve alkol üretiminin Türkiye’deki markalarından TEKEL’in tahribatları ne yazık ki saymakla bitmiyor. Bu tahribat camilerimize kadar sirayet etmiş. Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bulunan Tekel Fabrikası, kapanmış olmasına rağmen mahallede bulunan caminin adı Tekel Evleri Cami. Bursa Osmangazi’deki bir cami de Tekel Mevkii adına sahip.
 
Tütün ürünleri ve içki üretiminin devlet eliyle meşrulaşmasının bir parçası olan TEKEL, geçtiğimiz yıllarda devredildi, çoğu fabrikası da kapandı. Kapanan şirketin ismi hâlâ camilerimizde ve mahallerde yaşıyor. Balıkesir’in Bandırma ilçesinde bulunan cami bunlardan en çok dikkat çekeni olsa da bu isim bir tek Balıkesir’de bulunmuyor. Bursa Osmangazi’deki bir cami de Tekel Mevkii adına sahip.
 
TEKEL isminin sadece alkol satışının olduğu dükkânlarda geçmesine rağmen camilerimizde hâlâ neden bulunduğu merak ediliyor. Balıkesir’de bulunan cami için vatandaşlar, “Bandırma’da eski bir Tekel Fabrikası var. Fabrika çalıştığı zamanlarda yapılan evlere de Tekel Evleri denmiş, mahalleye isim verilmemiş. Fabrika kapanmış olmasına rağmen bir mahalle adı olmadığı için hâlâ Tekel Evleri olarak tarif ediyoruz. 50 sene önce yapılmış bir cami” diyerek bu durumun düzeltilmesini istiyorlar. Mahalle halkı cami adının değişmesi ve mahalleye yeni bir isim verilmesi için yetkilileri göreve çağırıyor.

Etiketler : #İsimleri   #oldukça   #manidar   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN