İslam dünyasına ''vahdet'' çağrısı

Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı ve Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için ilk başta Müslümanların bir olması gerektiğini belirterek, “Aramızdaki vahdeti tesis ederek güçlü olmamız lazım” dedi.

07-10-2017


Kudüs Yüksek İslâm Heyeti Başkanı ve Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, “Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için ilk başta Müslümanların bir olması lâzım, aramızdaki vahdeti tesis ederek güçlü olmamız lazım.” dedi. Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından yarın düzenlenecek “Uluslararası Kudüs ve Mescid-i Aksa Sempozyumu”na katılmak üzere kente gelen Sabri, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mescid-i Aksa’daki durumun şu an iyi olduğunu, fakat İsrail’e güvenmedikleri için her an kötüleşebileceğini söyledi. İslâm ülkelerinin desteğiyle Kudüs’ün daha iyi olacağını kaydeden Sabri, “Birkaç ay önce Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırının ardından Müslümanların yek vücut olup İsrail’e karşı seslerini yükseltmesiyle geri adım atmak zorunda kalmışlardı. Müslümanlar tek olduklarında geri adım atmak zorunda kalıyorlar.” ifadelerini kullandı. Sabri, Müslümanların şu anda rahat şekilde Mescid-i Aksa’ya girip ibadetlerini yapabildiklerini dile getirerek, verdiği destekten dolayı Türkiye’ye teşekkür etti. Türk halkına çok duâ ettiklerini belirten Sabri, “Buradaki Müslümanlar seslerini yükseltti. Bu yüzden Kudüs halkı her zaman minnettardır.” dedi.

 

SELÂHADDİN EYYUBİ RUHU

“Bizler her daim Selâhaddin Eyyubi’ye çok borçluyuz.” diyen Sabri, “Her zaman onu rahmetle yad ediyoruz. Sultan Abdülhamid’e de çok şey borçluyuz. İnşallah o dönemler tekrar gelecek ve o dönemi tekrar yaşayacağız. Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü için ilk başta Müslümanların bir olması lâzım, aramızdaki vahdeti tesis ederek güçlü olmamız lazım. Kudüs’teki Müslümanlar zulüm altındadırlar, herkesten duâ bekliyoruz. Biz İsrail’e asla güvenmiyoruz, her an tekrar saldırabilirler ve Mescid-i Aksa’yı tekrar işgal edebilirler. Zaten şu anda bile Yahudiler mescidde vardır. Ben buradan bütün İslam ülkelerine şunu söylemek istiyorum: Selâhaddin Eyyubi gibi Kudüs’ü fethetmek için öncelikle bir olmamız lazım. Bu, üzerimize vaciptir.”

Etiketler : #İslam   #dünyasına   #''vahdet''   #çağrısı   
YORUMLAR
  • Huseyi̇n Şaşmaz*uzun   13-10-2017 17:12

    Bu ümmete vahdet lazım. Diyorum ki; Vahdet için evvela TEVHİD lazım. Asıl olan. vakıanın eşyadaki özellikleri ile olan ilişkileridir. http://namenstraat8bredahollanda.blogspot.nl/2015/10/diyorlar-ki-bu-ummete-vahdet-lazm.html http://namenstraat8bredahollanda.blogspot.nl/2016/01/asl-nedir1-kok-esas-temel-kaide-asl.html?spref=fb https://www.facebook.com/photo.php?fbid=354922174959190&set=rpd.100013242319421&type=3&theater

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN