İslam'ın Temel Kavramları

Hüseyin Kerim Ece'nin kaleme aldığı ve Beyan Yayınları tarafından okuyucuya kazandırılan "İslam'ın Temel Kavramları" adlı bu hacimli eser, ikiyüz civarında İslami kavramı ele alıyor ve kavramların lügavi ve ıstılahi anlamlarına ışık tutuyor.

22-07-2008


İslam ve Hayat

Hüseyin Kerim Ece'nin kaleme aldığı ve Beyan Yayınları tarafından okuyucuya kazandırılan "İslam'ın Temel Kavramları" adlı bu hacimli eser, ikiyüz civarında İslami kavramı ele alıyor ve kavramların lügavi ve ıstılahi anlamlarına ışık tutuyor. Yazar, önsözde kavramların önemini şöyle anlatıyor:

"Kavramlar, düşüncemizin ve dünya görüşümüzün kalıba dökülmüş ifadeleridir. Onlarla koınuşur, onlarla anlaşırız. İşnsanlarla tanışmanın ve bilişmenin araçlarıdır onlar. Dilin ifadeye dökülüşü, kelimelerin ilimde, edebiyatta ve inanç dünyasında yeniden canlanışıdır kavramlar. 

Kavramları anlamak ve yerli yerinde kullanmak, insandaki iç dengenin korunmasını sağlar.  Onlar üzerinde ortak anlayışa ulaşmak kişiler ve toplumlar arasındaki barışı çoğaltır, zenginleştirir.

Kavram kargaşası zihinsel ve toplumsal gevşemelere ve çalkantılara yol açar. Kavram üzerindeki anlaşmazlıklar kuşaklar ve sınıflar arasındaki mesafeyi arttırır. Bu sıkıntıyı toplum olarak uzun zamandan beri yaşıyoruz. Bunun nasıl bir tahribe yol açtığını fikir çilesi çekenler bilir.

Bu kavram kargaşası dini tanımada, onu anlamada ve ifade etmede olursa sıkıntının boyutları daha da büyük olur. Allah'ın dinini yanlış anlamk, eksik tanımak; onu eksik yaşamaya sebep olur."

Kitapta; ibadet, ahlak, adalet, ilah, rabb, din, millet, imam, hikmet, salih amel, günah, cihad, takva, tağut, zulüm, ihsan, ihlas, şehadet, sabır, tesbih, tasadduk, gayb, hüküm, bid'at, hidayet, cahiliyye, ahd, emanet gibi İslami kavramların lügat ve ıstılahi anlamları etrafında yorumlar yapılıyor.

İslam'ın Temel Kavramları

Hüseyin Kerim Ece

812 sh.

Beyan Yayınları

İrtibat Tel: (0212) 512 76 97

 

Etiketler : #İslam'ın   #Temel   #Kavramları   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN