İslam ve Hayat'tan, İslami kamuoyuna

İslam ve Hayat sitesi olarak, Müslüman kamuoyuna, son günlerin güncel gelişmeleriyle ilgili önemli bir uyarıda bulunmak istiyoruz.

21-10-2009


İslam ve Hayat

Hükümet'in Kürt meselesini çözmeye yönelik başlattığı ve "Kürt açılımı", "Demokratik açılım" ve "Milli Birlik projesi" gibi farklı tanımlarla ifade edilen girişim, ilk somut sonucunu önceki gün verdi. 34 kişilik PKK'lı grup, Abdullah Öcalan'ın çağrısıyla Habur sınır kapısından Türkiye'ye giriş yaparak, teslim oldu.

Yapılan sorgulama ve yazışmalar neticesinde 34 kişi serbest bırakıldı. Böylece Hükümet'in başlattığı açılım sürecinde somut bir adım atılmış oldu.

Bu gelişmeler tabii ki önemlidir. Bâtıl ideolojilerin karanlık hesaplarını ve bu hesaplar doğrultusunda tutuştukları savaşları halkın çocuklarının kanı üzerine kurguladıkları gerçeği göz önüne alınırsa, en azından bu kanın durdurulması açısından umut verici bir gelişme olmuştur. Ki sözünü ettiğimiz hesap ve savaşların, zaman zaman nasıl danışıklı dövüş şeklinde cereyan ettiğini özellikle son dönemlerde yaşanan Aktütün, Dağlıca gibi örneklerden biliyoruz.

Bu açıdan, biz de, yaşanan süreci olumlu değerlendirmekteyiz. Ancak, kimi İslami yayın organlarında bu sürece hakettiğinden fazla bir anlam yüklenildiğini ve yaşanan gelişmeler üzerinden bu danışıklı dövüşün taraflarını masum ve meşrulaştıracak türden yayınlar yapıldığını görmek bizleri üzmektedir.

Sözgelimi, dağdan inen PKK'lılarla ilgili haberlerin, bazı İslami yayın organlarında veriliş tarzı, endişemizi artırmış bulunmaktadır. Sanki dağdan inenler, Kürtlerin laikleştirilmesi projesinde taşeronluk rolü üstlenen, sahip oldukları belediyelerin halkevlerinde düzenledikleri konferanslarda, İslam'ın Kürtlere zorla kabul ettirildiği iftirasını dillendirip Zerdüştlük propadgandası yapan Kürt Kemalizmi'nin militanları değil de, İslam için savaşmış mücahitlermiş gibi, coşkulu cümleler, heyecanlı başlıklar...

Soğukkanlı olmak, meselelere konjonktürün getirdiği geçici heyecanlarla değil, kalıcı ölçü ve ilkelerle bakmak, en çok da Müslümanlara yakışır oysa. 

Müslümanlar, bu tür gelişmeler karşısında gösterdikleri tepkilerin ölçülü olmasına dikkat etmek zorundadırlar. Aksi halde, bâtıl ideolojilerin taraftarlarını masum ve meşru gösteren bu tür yaklaşımlarla kendi zeminlerini yok ettiklerini ve İslami duruşlarını bulanıklaştırdıklarını bilmelidirler.   

Etiketler : #İslam   #ve   #Hayat'tan   #   #İslami   #kamuoyuna   
YORUMLAR
  • bi kul   31-10-2009 15:22

    onun bunun derdinden bize ne? bugün dünyanın dört bir yanında ezilen-muzlum halk en başta musluman halktır. bu bağlamda musluman halk dışında ki daha başka halkların derdiyle uğraşmaktan, heyecanımızı, enerjimizi başkalarına harcamaktan vazgeçelim. unutmayalım ki küfür tek millet olduğu gibi İSLAM DA TEK MİLLETTİR.

  • hhikme erturk   22-10-2009 09:27

    Allah razı olsun duyarlılığınız için.Çok yerinde bir tesbit olmuş.Aynı şeyleri çevremizde görebiliyoruz. Allah bizlere hhikmei kuşanan bir bakış verir inşallah.

  • omer bitlis   22-10-2009 08:36

    "Bu açıdan, biz de, yaşanan süreci olumlu değerlendirmekteyiz." Bu cümlenin ardından neden heyecanlanıyorsunuz demek abes değilmidir? "Sözgelimi, dağdan inen PKK'lılarla ilgili haberlerin, bazı İslami yayın organlarında veriliş tarzı, endişemizi artırmış bulunmaktadır. " Sözgelimi ne demek?, Niye endişeleniyorsun, bize diyorsun heyecanlanmayın, siz heyecanlanıyorsunuz? Bırakın yanlış yapalım ama birşey yapalım... "Sanki dağdan inenler, Kürtlerin laikleştirilmesi projesinde taşeronluk rolü üstlenen, sahip oldukları belediyelerin halkevlerinde düzenledikleri konferanslarda, İslam'ın Kürtlere zorla kabul ettirildiği iftirasını dillendirip Zerdüştlük propadgandası yapan Kürt Kemalizmi'nin militanları değil de, İslam için savaşmış mücahitlermiş gibi, coşkulu cümleler, heyecanlı başlıklar..." Tabiki heycanlanırım, ben elin İskoçyalısının "Cesur Yürek" filmini izlerken bile heyecanlanıyorum, bu topraklarda mücadele vermiş bir örgütün, nisbeten başarı kazandığının deklarasyonu olan bu inişde mi heyecanlanmayacağım? Heyecanlanmamız ile pkk nın yanlışlarını doğrulamış olacağımızın çıkarımını neden, nereden yapıyorsunuz? Kusura bakmayın ama bu olaya heyecan duymayanlar; ya "milliyetçi" kökenlerinden kopamayanlardır, ya da kendi davasınıda savunamayacak hale gelmiş içi geçmiş, yılmış insanlardır. Emine Aynanın göz yaşlarını dökmeyi Allah bizede nasip etsin. (Amin) Selam ile...

  • İHSAN GÜZEL   21-10-2009 18:52

    YERİN DE BİR TESBİT BU HUSUSLARDA MÜSLÜMANLAR HASAS OLMALI....BİJİ BIRADERİYA İSLAMI

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN