İslami Cihad lideri Fethi Şikaki anılıyor

Filistin İslami Cihad Hareketi’nin lideri Fethi Şikaki'nin şehit edilmesinin üzerinden 23 yıl geçti.

26-10-2018


Filistin İslami Cihad Hareketi’nin kurucusu ve lideri Fethi Şikaki şehadetinin 23. yıl dönümünde rahmet ve minnetle anılıyor.

Filistin İslami Cihad Hareketi’nin kurucusu ve genel sekreteri olan Fethi Şikaki, 26 Ekim 1995 tarihinde Libya’ya düzenlediği ziyaretinden dönüşünden sonraki durağı olan Malta’da suikasta maruz kaldı.

Siyonist İsrail Rejimi'nde yayın yapan Yediot Ahronot gazetesinin 8 Haziran 2007 tarihli sayısının haftalık ekinde gazeteci Ronen Bergman’a ait “Dönüşü Olmayan Nokta” adlı kitaptan alıntılar aktarılarak, Fethi Şikaki’nin ölümünün arkasında MOSSAD olduğu açıklanmıştı.

Söz konusu kitapta, dönemin Siyonist İsrail Rejimi Başbakanı İzak Rabin’in, İslami Cihad Hareketi’nin 1996’da düzenlediği eylemde 22 İsraillinin öldürülmesinin ardından, liderleri Şikaki’nin ölüm emrini verdiği aktarılıyordu.

 

İslami Cihad lideri Fethi Şikaki'nin "Lideri şehit olmuş bir hareket kesinlikle yenilmez" ve "Cihat altındaki meşakkat, düşmanın zilleti altındaki rahattan daha değerlidir" sözleri zihinlerdeki yerini koruyor.

Etiketler : #İslami   #Cihad   #lideri   #Fethi   #Şikaki   #anılıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN