“İslami Mücadelede Kadının Rolü” seminerinden notlar

Ayşe Pamak Göksoy, Müslüman kadının geleneksel ve modern çerçeveleri aşıp, Rabbimizin vahiyle bildirdiği ve Allah Rasulü (s) öncülüğünde ilk neslin pratize ettiği hayatın öznesi konumuna talip olması gerektiğine vurgu yaptı.

15-12-2015


İstanbul Kağıthane’de faaliyet gösteren Eğitim-Der kurucusu Ayşe Pamak Göksoy, Kur’an Nesli İlim Merkezi’nde “İslami Mücadele’de Kadının rolü” başlıklı seminer verdi.

İki haftalık periyotlarla düzenleneceği bildirilen hanımlara yönelik seminerlerin bu ilk programında verimli bir sohbet gerçekleştiren Ayşe Pamak Göksoy, Müslüman kadının geleneksel ve modern çerçeveleri aşıp, Rabbimizin vahiyle bildirdiği ve Allah Rasulü (s) öncülüğünde ilk neslin pratize ettiği hayatın öznesi konumuna talip olması gerektiğine vurgu yaptı.

Mü’min kadınlarla mü’min erkeklerin Kur’an’ı Kerimde “birbirlerinin velisi” olarak nitelendirildiğini hatırlatan konuşmacı, Müslüman kadının bir taraftan tüketim kültürü ve Batının özgürlük gibi aldatıcı ve ayartıcı vesveselerine kapılıp nesneleşme tuzağına düşmekten korunması, diğer taraftan da sadece ev işleriyle mesul görülen, hayat ve mücadele alanlarından izole edilmiş bir etkisizliğe mahkum olmaması gerektiğini ifade etti.

Kendi İslami bilinçlenme ve mücadele sürecinden de satır başları sunan Ayşe Pamak Göksoy, Türkiyeli Müslümanlar arasında kadınların İslami mücadeleye katılımı açısından daha etkili çabalar gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Program çay ikramı ve sorulu-cevaplı sohbetle sona erdi.

Kur’an Nesli İlim Merkezi’nde hanımlara yönelik seminerler, inşaallah 26 Aralık Cumartesi Saat: 13.00’da Ayşegül Karaman Taşçılar’ın konuşmacı olarak katılacağı “İslam’ı Anlamada Siyer Bilgisi ve Bilincinin Önemi” konusuyla devam edecek.

(Haber ve Fotoğraflar: Semanur Tüzer)

Etiketler : #İslami   #Mücadelede   #Kadının   #Rolü   #seminerinden   #notlar   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN