İslâmi Cihad ile Hamas birleşmeyi düşünüyor!

Mahmud ez-Zehhar, Filistin İslami Cihad örgütüyle, Hamas arasında, iki örgütü ortak paydalarda buluşturmak için ciddi ve nitelikli görüşmeler gerçekleştirdiğini söyledi.

01-05-2012


Hamas'ın siyasi liderlerinden Mahmud ez-Zehhar, Filistin İslami Cihad örgütüyle, Hamas arasında, iki örgütü ortak paydalarda buluşturmak için ciddi ve nitelikli görüşmeler gerçekleştirdiğini söyledi. Zehhar ayrıca Hamas ve El-Fetih arasında uzlaşma anlaşmasında doğrudan görüşmelerin sona ermiş durumda olduğunu belirtti

Hamas'ın siyasi liderlerinden Mahmud ez-Zehhar, “Hamas ve El-Fetih arasında uzlaşma anlaşmasında doğrudan görüşmeler maalesef sona ermiş durumdadır” dedi. Ez-Zehhar, Hamas'ın Mısırlı yetkililerle görüştüğünü, ancak şu anda El-Fetih ve Hamas arasında, uzlaşma dosyasına dair doğrudan görüşmelerin durduğunu söyledi.

Fetih İçindeki Bazı Odaklar Uzlaşma Anlaşmasını Engelliyor

El-Fetih Hareketi'ni uzlaşma görüşmelerini provoke etmekle suçlayan Ez-Zehhar, “Uzlaşma görüşmeleri Fetih'in sorumsuz davranışları yüzünden kopma aşamasına geldi. Fetih, İsrail hükümetinin baskısı altında ancak bunu itiraf etmekten çekiniyor. Fetih örgütü içindeki bazı odaklar uzlaşma anlaşmasını engellemek istiyor. Bu odaklar Batı Yaka'da siyasi faaliyet göstermemize izin vermiyor, uzantı ofislerimizi kapatıyor, üyelerimize psikolojik baskı ve kovuşturma uyguluyor. Oysa biz Gazze'de El-Fetih'e siyasi propagandalarını yapabilecekleri geniş bir alan ve özgür bir ortam tanıdık” diye konuştu.

Seçimlerle ilgili de konuşan Ez-Zehhar, “Fetih, Kudüs'te seçim yapılmasını sağlayabilir. İsrail ile ilişkileri iyi ancak yeterli çabayı göstermiyor. Kudüs ve Batı Yaka'da seçim yapılabilecek uygun şartların yokluğu sebebiyle şu anda seçimlerin akıbeti belirsiz” dedi.

“Mısır Hükümeti İsrail'e Esir Krizinde Baskı Uygulamalı”

Mısır hükümetine İsrail'e baskı yapması için çağrıda bulunan Ez-Zehhar, “Hamas ve İsrail arasında 2011'de varılan ‘esir değişimi’ anlaşması Mısır'ın ara buluculuğuyla gerçekleşmişti. Mısır'ın şu anda İsrail'e esir krizinde ilgili anlaşmanın uygulanması için özellikle tek kişilik hücre cezalarının kaldırılması ve serbest bırakılan esirlerin tekrar tutuklanmaması gibi konularda baskı kurması gerekir” şeklinde konuştu.

Filistin Meselesi Duyarsızlık Gösterilecek Bir Mesele Değil

“İsrail şu anda serbest bırakılan tutukluların Gazze'ye yerleşmesine, Filistinli annelerin Batı Yaka'daki oğullarını görmesine izin vermiyor” ifadelerini kullanan Ez-Zehhar, Filistin meselesinin duyarsızlık gösterilebilecek bir mesele olmadığının da altını çizdi. Mısır'ın İsrail ile yaşadığı gaz sorununa ve Mısır seçimlerine de değinen Zehhar, “Bu gaz kesintisi kesinlikle olumlu bir şey, İsrail'i her alanda baskı altında tutmalıyız, bu tüm Müslümanların sorumluluğudur. Mısır'da İslami eğilimli bir başkan görmek istiyoruz, ama kim seçilirse seçilsin kesinlikle Mısır için eski başkanından daha hayırlı olacaktır” dedi.

(Kaynak: Yeni Akit)

Etiketler : #İslâmi   #Cihad   #ile   #Hamas   #birleşmeyi   #düşünüyor!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN