İsmail Kazdal'ın "Nüzul Sırasına Göre Meal"i okuyucuyla buluştu

İsmail Kazdal'ın "Nüzul Sırasına Göre Kur'an-ı Kerim Meali" adlı çalışması okuyucuyla buluştu.

05-02-2009


Değerli fikir adamı İsmail Kazdal'ın "Nüzul Sırasına Göre Kur'an-ı Kerim Meali" adlı çalışması okuyucuyla buluştu. Erguvan Yayınları'ndan çıkan meal, İsmail Kazdal’ın 90’lı yılların son dönemlerinde üzerinde çalıştığı ve 1998’de bitirdiği bir çalışma.

Önemli bir birikim sahibi olan Kazdal'ın bu meal çalışması, her halükârda birçok mahfilde tartışmalara sebep olacak, insanlığın gerçek bir yol haritası olan Kur’an'ı daha doğru anlayabilmemiz için, adeta bir rehber görevi görecek.

Elbette ki, söz konusu Kur’an olunca, değişmez ve şaşmaz bir ölçümüz var: Kur’an’la ilişkili yapılan hiçbir yorum, tercüme, meal ve hatta ciltler dolusu tefsirler, asla Kur’an’ın kendisi değildir ve olamaz. O, insan idrakinin fevkinde bir keyfiyete sahiptir. Allah Rasûlü’nün dışında her kim olursa olsun, hangi vasıfları taşırsa taşısın, onların yapacakları Kur’an yorumları, daima sınırlı kalmıştır ve kalacaktır.

İsmail Kazdal, yaptığı meal çalışmasının önsözünde bu durumu açıklayıcı misallerle destekleyerek değerlendirmiş ve muhtemel birtakım insaf sınırlarını ve maksadı aşabilecek eleştirilerin makuliyet ve insaf sınırları dahilinde kalmasını amaçlamış.

Erguvan Yayınları Tel: (0212) 527 07 14

 

Etiketler : #İsmail   #Kazdal'ın   #Nüzul   #Sırasına   #Göre   #Meali   #okuyucuyla   #buluştu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN