İstanbul Aksa'ya destek sloganlarıyla inledi

Çeşitli duyarlı kuruluşlar ile binlerce Müslüman, Mescid-i Aksa’ya Müslümanların girişini engelleyen ve çeşitli provokasyonlara girişen siyonist işgalciyi Taksim meydanında protesto etti.

05-10-2009


Çeşitli duyarlı kuruluşlar ile binlerce Müslüman, Mescid-i Aksa’ya Müslümanların girişini engelleyen ve çeşitli provokasyonlara girişen siyonist işgalciyi Taksim meydanında protesto etti. Saat 17:00’de başlayan protesto gösterisine İstanbul’un bir çok bölgesinden katılımlar oldu. İstanbul dışından çevre illerinden gelen Müslümanlar da eylemdeki yerini aldı.

Taksim meydanında toplanan grup, İstiklal caddesinden Galatasaray lisesine kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca “Kudüs’ün özgürlüğü ümmetin şiarıdır”, “Kudüs işgal altında, unutma, unutturma”, “Kahrolsun İsrail” şeklinde  sloganlar atıldı. Daha sonra işgal bayrağı yakıldı.

Duyarlı kuruluşlar adına ortak basın açıklamasını İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım yaptı. Yıldırım yaptığı konuşmada “Gazze bölgesel bir savaşa sebep oldu, Mescid-i Aksa olayı ise bir dünya savaşına sebep olur. Huzur ve mutluluk için Mescid-i Aksa korunmalıdır” dedi. Bülent Yıldırım şunları söyledi:“Mescid-i Aksa sadece Filistinlilerin değil bütün Müslümanlarındır. Bütün Filistinliler bugün saldırı anında gerekirse şahadeti göze alarak Mescid-i Aksa’yı korumak için İsrail polis barikatlarını aşacaklar.

Dün 20 bin kişi Mağrip kapısından girerek Mescid-i Aksa’ya saldırdı, içerideki Filistinli gençler buna engel oldu. Kudüs’te 60’ın üzerinde Filistinli yaralı var. Bugün itibariyle 1 milyon Yahudi’nin Mescid-i Aksa’ya saldırması için Siyonist İsrail çağrıda bulunuyor. 2009 sonuna kadar Mescid-i Aksa’nın bir kısmı işgal edilecek kararını aldılar. Aksa’yı sinagog yapmayı hedefliyorlar. Türkiye’nin bütün unsurlarını Mescid-i Aksa konusunda desteğe çağırıyoruz. Gazze bölgesel bir savaşa sebep oldu, Mescid-i Aksa olayı dünya savaşına sebep olur. Huzur ve mutluluk için Mescid-i Aksa korunmalıdır.”

Etiketler : #İstanbul   #Aksa'ya   #destek   #sloganlarıyla   #inledi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN