İstanbul, Ankara ve Sakarya'da Abbas'a protesto

Türkiye’ye gelen Mahmud Abbas, İstanbul, Ankara ve Sakarya'da protesto edildi. Protesto eylemlerinde, işbirlikçi Abbas'ın Filistin'i temsil edemeyeceği mesajı verildi.

07-02-2009


Özgür-Der'in çağrısıyla 13.00'te Fatih Saraçhane Parkı'nda toplanan bir grup duyarlı Müslüman, Abbas'ın işbirlikçi kimliğine; Gazze kuşatması ve katliamındaki sorumluluğuna dikkat çekerek Filistin'in muhatabı olarak alınmasını protesto ettiler. Filistin'i ancak Filistin halkının seçtiği Hamas mensuplarının ve İslami direniş erlerinin temsil edebileceğini belirten Müslümanlar, açtıkları pankart ve taşıdıkları dövizlerle; attıkları sloganlarla Abbas'ı ve tüm işbirlikçileri tel'in ettiler.

"İşbirlikçi Mahmud Abbas Filistin Halkını Temsil Etmez!", "İsrail İle İşbirliği Suçtur!" yazılı pankartların açıldığı eylemde Arapça, Türkçe, İngilizce "Mahmud Abbas, İsrail'in Suç Ortağıdır!", "İsrail Uşağı Abbas, Türkiye'ye Hoş Gelmedin!" yazılı ve Hamas logolu dövizlerin yanı sıra direniş önderlerinin resimleri taşındı.

 

Ankara'da ise Filistin Dostları Platformu, görev süresi 9 Ocak’ta dolmasına ve Filistin'i temsil niteliğini yitirmesine rağmen Filistin Devlet Başkanı sıfatıyla Türkiye’ye davet edilen işbirlikçi Mahmut Abbas ve bu daveti gerçekleştiren TC yetkililerini protesto etti.

Mahmud Abbas'ın ziyareti Sakarya'da da protesto edildi. Sakarya Başörtüsü Platformu'nun 178. eyleminde, başörtüsü yasağının yanı sıra, işbirlikçi Abbas'ın Ankara'da kabulü de gündem edildi.

(İslam ve Hayat / Haksöz Haber)

Etiketler : #İstanbul   #   #Ankara   #ve   #Sakarya'da   #Abbas'a   #protesto   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN