İstanbul'da Diyanet protestosu

Fatih ilçesi müftülüğü önünde toplanan bir grup, İnanç İlk-Sen Başkanı Özhan Uçan'ın görevden alınmasını protesto etti

12-12-2015


İstanbul'un Fatih ilçesi müftülüğü önünde toplanan bir grup, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevden alınan İnanç İlke-Sen Başkanı Özhan Uçan'a destek gösterisinde bulundu, kararı protesto etti. 

Fatih Müftülüğü önünde toplanan İnanç İlk-Sen, Eğitim İlk-Sen ve Sağlık İlk-Sen üyeleri tarafından dün düzenlenen protesto gösterisinde, Fatih İlçe Müftülüğü'nde görevliyken, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve hükümet aleyhindeki eleştirileri nedeniyle sendika başkanı Özhan Uçan'ın işten atılmasına tepki gösterildi. 

Eylemde konuşan Eğitim İlk-Sen Başkanı Ahmet Örs, Özhan Uçan’ın soruşturma gerekçesi ve süreci hakkında bilgi verdi. Özhan Uçan’ın Diyanet İşleri Başkanının 1 milyon liralık aracıyla ilgili ve siyasi içerikli eleştiriler yaptığını, bunun sonucunda savunması bile alınmadan işine son verildiğini savunan Örs, hükümeti eleştiriler yöneltti. 

Daha sonra söz alan İnanç İlke-Sen Başkanı Özhan Uçan, ise Diyanet kurumunun işleyiş ve mantığıyla alakalı değerlendirmeler yaptı ve destekte bulunanlara teşekkür etti.

Etiketler : #İstanbul'da   #Diyanet   #protestosu    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN