İstanbul'da Suriyeli Müslümanlara destek yürüyüşü

Suriye'de Baas rejiminin halka karşı uyguladığı katliam politikası İstanbul'da protesto edildi. İHH, Özgür-Der ve Mazlumder gibi sivil toplum kuruluşları Cuma namazı çıkışında Fatih Cami avlusunda toplanarak kortej halinde Saraçhane parkına yürüdüler.

29-04-2011


Suriye'de Baas rejiminin halka karşı uyguladığı katliam politikası İstanbul'da protesto edildi. İHH, Özgür-Der ve Mazlumder gibi sivil toplum kuruluşları Cuma namazı çıkışında Fatih Cami avlusunda toplanarak kortej halinde Saraçhane parkına yürüdüler.

İHH, Özgür-Der ve Mazlumder gibi sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği protesto yürüyüşüne Türkiye'de yaşayan Suriyeliler de katıldı. Grup, yürüyüş esnasında Suriye lideri Beşar Esad aleyhinde dövizler açıp slogan attı.

Kortej halinde Saraçhane parkına gelen kalabalık burada bir basın açıklaması yaptı. Grup adına ilk olarak İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay konuştu. Atalay, geçtiğimiz günlerde İstanbul'da düzenlenen ''İstanbul'da Suriye Buluşması'' adlı forumda karara bağlanan Suriye muhalefetinin belirlediği talepleri okudu. Atalay tarafından okunan taleplerde, Suriye halkının, bütün dünya halkları gibi özgür ve onurlu yaşamayı hak ettiği vurgulanarak, ülkede akan kanın bir an önce durdurulması, işkence ve keyfi tutuklamalara derhal son verilmesi, dünya basının da ülkeye girişinin sağlanması istekleri dile getirildi.

Atalay'ın ardından Türkiye'de yaşayan bir Suriyeli olan Dr. Hamdi Osmanoğlu kısa bir konuşma yaptı. Osmanoğlu, Suriye'de tam bir katliam yaşandığını dile getirirken yaralıların hastanelere bile götürülemediğini, gidenlerin de infaz edildiğini söyledi. Osmanoğlu'nun ardından Özgür-Der adına Kenan Alpay ve Mazlumder'den Arife Gökkaya'da birer konuşma yaparak Esad'ı lanetlediler. Konuşmaların ardından bazı göstericiler Beşar Esad'ın posterlerini yaktılar.

(Kaynak: Dünya Bülteni)
 

Etiketler : #İstanbul'da   #Suriyeli   #Müslümanlara   #destek   #yürüyüşü   #    
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN