İstanbul'dan Azerbaycan'daki hicab direnişine selam

Azerbaycan'daki hicab yasağı ve tutuklamalara karşı İstanbul Azerbaycan konsolosluğuna bir yürüyüş gerçekleştirildi.

17-01-2011


Azerbaycan'daki hicab yasağı ve tutuklamalara karşı İstanbul Azerbaycan konsolosluğuna bir yürüyüş gerçekleştirildi. Ağır hava şartlarına rağmen çok sayıda kişinin katıldığı yürüyüş Levent Metrosunda başladı.

"İsra Kültür Merkezi, Fatih Akıncıları, Hayder, Kağıthane Filistin Gönüllüleri, Zeytinburnu Ehl-i Beyt Dostları" tarafından oluşan "Azerbaycan'daki Müslüman Tutuklularla Dayanışma Komitesi"nin eylemine Gençlik Derneği, Davet-Der, Özgür-Der, Anadolu Ehl-i Beyt Gençlik Derneği, İstanbul Ehl-i Beyt Derneği ve İnsan-Der de destek verdi.

"Hicab Düşmanlığına ve Zalimce Tutuklamalara Hayır" yazılı pankart taşıyan göstericiler üzerinde ingilizce ve Türkçe yazılı "Samedov'a Özgürlük" Hicaba Azadlıq" Samedov'a Selam Olsun" "Samedov Yalnız Değildir" Yaşasın Hicab Direnişimiz" Müslümanlar Kardeştir" Hicaba Uzanan Eller Kırılsın" Müslüman Tutsaklar Onurumuzdur" "Hicabın Düşmanı Allah'ın Düşmanı" İslami Direniş Engellenemez" "Her Firavuna Bir Musa, Her Yezid'e bir Hüseyin" Her Yer Kerbela Her Gün Aşura" Zillet Bizden Uzaktır" "Yaşasın Hicab Direnişimiz" yazılı dövizler taşıdılar.

Yürüyüş boyunca tekbir getirip "İslam Dinimiz Özgürlük Yolumuz" "Hicaba Uzanan Eller Kırılsın" Samedov, Samedov Yalnız Değilsin" "Üzülme Gevşeme Allah Seninle" "Bakü'ye Selam Direnişe Devam" Aliyev Diktası İsrail'in Kuklası" "Yaşasın Başörtü Direnişimiz" "İslam Ümmeti Kabul Etmez Zilleti" "Her Yer Kerbela Her Gün Aşura" sloganlarını atan göstericilerin Azerbaycan konsolosluğu önüne kadar süren yürüyüşü sonrasında Fatih Akıncıları Onursal Başkanı Mehmet Şahin, Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Sakarya Adalet Girişimi Sözcüsü Enes Berat bir konuşma yaptılar.

Abbas Kadıoğlu tarafından sunumu yapılan protesto gösterisinde konuşmaların ardından "Azerbaycan'daki Tutuklu Müslümanlarla Dayanışma Komitesi" adına Ercan Alagöz tarafından bir basın açıklaması okundu.

Basın açıklamasının ardından Azerbaycan Konsolosluğuna iletilmek üzere içinde bir protesto mektubu bulunan zarf ile, üzerinde "hicaba ve tutuklulara özgürlük" yazılı bir siyah çelenk konsolosluk önüne bırakıldı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı eylem sırasında, Azerbaycan konsolosluk görevlilerinin çok gergin olduğu yer yer gazetecilerle ve polis müdürleri ile tartıştığı görüldü.

(Kaynak: Haksöz Haber)

YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN