İstanbul Kitap Fuarı açılıyor

İstanbul Kitap Fuarı, ‘Felsefe ve İnsan’ temasıyla bu Cumartesi günü 35. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Fuara, yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 800 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılacak.

10-11-2016


TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile 12-20 Kasım 2016 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de düzenlenecek Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, bu Cumartesi günü-12 Kasım 2016- kapılarını otuz beşinci kez açmaya hazırlanıyor.
Onur Konuğu ülkenin Almanya olduğu, yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 800 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılacağı fuarda, dokuz gün süresince söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuk etkinlikleriyle birlikte 300 etkinlik gerçekleştirilecek.

Kitap Fuarı 35 Yaşında

TÜYAP tarafından ilki 1982 yılında 28 yayınevinin katılımıyla düzenlenen İstanbul Kitap Fuarı, 800 katılımcısı ve yarım milyonu aşkın ziyaretçisiyle 35 yılı geride bırakmanın heyecanını yaşıyor. Bu kapsamda fuarın 35 yılı, yayıncılık ve kültür hayatında bu yılların izdüşümlerini “35 Yıl Panelleri” ile kutlamaya hazırlanıyor. Panellerde “TÜYAP Kitap Fuarının 35 Yılı ve Yayıncılığa Katkıları”, “Kent Fuarının Kentin Kültür Politikalarına Katkısı”, “35 Yılda Çocuk ve Gençlik Edebiyatının Gelişimi”, “Yazarlık Yolculuğunda İstanbul Kitap Fuarı ve Okurla Buluşma Mekanı Olarak Fuarlar" ele alınacak.  
Bu yıl yayınevlerinin düzenlediği etkinliklerin yanı sıra fuar teması kapsamında Türkiye Felsefe Kurumu ve TÜYAP tarafından farklı yaş gruplarına yönelik çocuk ve gençlik etkinlikleri programı oluşturuldu. Programda çocuklara ve gençlere yönelik “Eğitim Hakkı”, “Farklılıklar”, “Eleştirel Okuma ve Düşünme” üzerine atölye çalışmaları ve söyleşiler yer alacak.

Etiketler : #İstanbul   #Kitap   #Fuarı   #açılıyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN