İstanbul, Kur'an Meali Bilgi Yarışması'na hazırlanıyor

Kur'an meali yarışmaları yaygınlaşıyor. Kur’an’ı Anlama Platformu, İstanbul'da ödüllü Kur'an-ı Kerim Meal Bilgi Yarışması düzenliyor.

11-01-2009


Kur'an meali yarışmaları yaygınlaşıyor. Kur’an’ı Anlama Platformu, İstanbul'da ödüllü Kur'an-ı Kerim Meal Bilgi Yarışması düzenliyor. Yarışmanın miladi 26 Nisan 2009 günü Saat 10:00’da gerçekleştirileceği açıklandı. 5 bin kişinin katılması beklenen ve en önemli amacı “Kur'an’ı anlamak” olan yarışma ile ilgili basın toplantısı Mecidiyeköy Kültür Merkezi’nde yapıldı.

 

Yarışma ile ilgili bilgi veren Kur’an’ı Anlama Platformu Başkanı Halit Mollaoğlu, amaçlarının Kuran’ı Kerim’i anlayarak okumaya teşvik etmek, bu doğru okuma biçimini yaygınlaştırmak, ayrıca davranış ve bakış açılarını Allah’ın emirlerine göre düzenlemeye çalışmak olduğunu söyledi.

 

Yaptıkları çalışmanın Kur’an-ı Kerim meali alanında yapılan, Kur'an mealiyle sınırlı, ciddi biçimde Kur'an meali okuyan herkesin yarışabileceği hediyeli bir bilgi yarışması olduğunu ve yaş sınırı olmadığını belirten Mollaoğlu, yarışma ile ilgili sınavın 26 Nisan 2009 günü Saat 10:00’da yapılacağını kaydetti.

 

Yarışmaya 5 bin kişi sınırı koyduklarını söyleyen Mollaoğlu, yarışmanın İstanbul Anadolu yakasında Üsküdar, Avrupa yakasında ise Fatih ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın izin verdiği okullarda icra edileceğini belirtti. 

 

Platform Başkanı Halit Mollaoğlu, Kur’an’ı Anlama Platformu içinde olan ve Kur'an-ı Kerim Meal Bilgi Yarışması’nı destekleyen kurumların bazılarının ÖNDER, Süleymaniye Vakfı, Akabe Vakfı, AKV, KURANDER, “OKU” DER, DİYANET-SEN, EĞİTİM-BİR-SEN, TİYEMDER, AKDAV, Şefkat Vakfı, TAYDER, Senabil Vakfı, Hikmet Vakfı, Karınca Derneği, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) , BAŞAKDER, ÖZGÜRDER, İlim Yayma Vakfı, Hukukçular Derneği, Genç Osman Camii Vakfı, TGTV olduğunu kaydetti.

 

Yarışmada dereceye girenlere nakit para, umre ziyareti, ve diz üstü bilgisayar gibi ödüller verilecek.  Bu arada yarışmaya katılmak isteyenler detaylı bilgi için www.kuranianlamaplatformu.com internet adresini, (212) 513 00 93 nolu telefonu kullanabilecekler ve platforma destek veren sivil toplum kuruluşlarından başvuru kılavuzu alabilecekler.

 

İletişim:

Basın Koordinatörü İslam Arslan

Tlf: (212) 513 00 93  &  GSM:   (538) 733 25 25

[email protected]      [email protected]

www.kuranianlamaplatformu.com

Etiketler : #İstanbul   #   #Kur'an   #Meali   #Bilgi   #Yarışması'na   #hazırlanıyor   
YORUMLAR
  • necmettin   14-04-2009 21:27

    hepinizden Allah razı olsun güzel bir çığır açtınız bundan dolayı hem size hem de teşvik ettiğiniz insanlara kat kat ecr kazandırdığınızı düşünüyorum ben de Kırşehir'den katılcam hayırlısı çalışıyorum .inşallah başarılı olurum selametle

  • mustafa çavdar   11-01-2009 13:00

    Selamünaleyküm Bu yarışmanın amacı kimseyi imtihan etmek değil sadece insanları ALLAH'ın kitabı KURANI KERİM'e yönlendirmektir. Madem ki RABBİMİZ bizi muhatap alıp rehberin bu kitap diyorsa bizim de RABBİMİZ'e cevap olarak okudum RABBİM, ihtilafa düştüğüm konularda 16/64. Biz, kitabı ancak hakkında ihtilaf ettikleri şeyleri onlara açıklaman için, yol gösterici ve iman eden bir halka rahmet olarak sana indirdik. senin bildirdiğin gibi davrandım RABBİM diyebilelim 12/111 iman eden bir toplum için her şeyi açıklayan, doğru yolu gösteren bir rehber ve rahmettir. İşte Müminlere bir fırsat ben RABBİMİN kitabından ne kadar haberdarım deme fırsatı. ALLAH'A EMANET OLALIM

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN