İşte Hizbullah'ın "Direniş Müzesi"

Hizbullah'ın 82'den bu yana siyonist işgale karşı devam eden direnişi, Lübnan'da açılan bir açık hava müzesinde ziyaretçilerin idrakine sunuluyor.

10-07-2010


Lübnan'ın başkenti Beyrut'a 44 km uzaklıktaki Mleeta, dünyada eşi benzeri olmayan bir 'turizm merkezi'ne ev sahipliği yapıyor.

Siyonist işgal rejiminin Lübnan'dan çekilişinin ve işgalin sona erişinin 10. yıldönümünde, Hizbullah'ın 1982'de başlayan direnişi yeni nesillere aktarmak için oluşturduğu "Direnişin Turizm Merkezi Mleeta" kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Hizbullah'ın siyonist işgal rejimine karşı devam eden mücadelesinin tarihini ve geride bıraktıklarını, eski bir Hizbullah komuta merkezinde biraraya getiren bu merkez, açıldığı 25 Mayıs haftası 130 bin kişi tarafından gezildi.

hizbullahparki.jpg

hizbullahpark2.jpg

Hizbullah'ın yeni turizm parkı, bir zamanlar siyonist işgali altında olan Güney Lübnan'a bir tepeden bakıyor.

hizbullahpark6.jpg

Parkı bir rehber eşliğinde gezen ve direnişe ait ayrıntılar ve anılar dinleyen ziyaretçiler, bir köşede içinde siyonist işgal askerlerinden geriye kalan kasklar, botlar, patlamamış bombaları ve devrilmiş askeri araçları görüyor. Yığının merkezinde ise, namlusuna düğüm atılmış bir İsrail Merkava-4 tankı var.

hizbullahpark3.jpg

Yol boyunca, Hizbullah'ın direnişte kullandığı siperler ve sığınaklardan geçiyor ziyaretçiler.. Sığınakların birinin yanında, Hizbullah'ın kurucularından ve 1992 yılında bir İsrail bombardımanında öldürülen Abbas Musavi'nin dua ettiği köşeyi gösteriyor rehber..

hizbullahpark4.jpg

Köşede Musavi anısına seccadesi ve Kur'an'ı ile iki AK-47 saldırı tüfeği duruyor.

Parkta ayrıca, "roket bahçesi" denilen bir bölümde Hizbullah'ın siyonist işgal rejimine  binlercesini fırlattığı Katyuşa roketlerinden bir bölüm de sergileniyor.

hizbullahpark5.jpg

Hizbullah'ın Direniş Parkı, internet üzerindeki adresinden de ziyaret edilebiliyor.

(İslam ve Hayat / Dünya Bülteni)

Etiketler : #İşte   #Hizbullah'ın   #Direniş   #Müzesi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN