İşte Irak'taki "Amerikan özgürlüğü"

İşte "iliştirilmemiş" gazetecilerin objektifinden Irak'taki "Amrikan özgürlüğü"nden görüntüler:

09-05-2008


Embedded Türkçede iliştirilmiş anlamını karşılıyor. Irak savaşının ilk yıllarında bu kavramı sıkça duyduk. Amerikan işgal güçleri bir bölgeye girdiğinde dünya basınından sadece istediği gazetecileri yanına alıyor, çekim yaptırıyor ve incelenen çekimlerden istediğini tüm dünyada yayınlattırıyordu.

Biz dahil bütün dünyanın Irak işgali ile gördüklerinin büyük bir kısmını bu gazetecilerin gözü ile çekilenler ve Amerika'nın izin verdiği kareler oluşturdu.

Ancak bir de "unembedded" gazeteciler vardı. Hatırlarsınız; Felluce katliamı sırasında tüm dünyaya olup biteni anlatanlardan biri, "mağdur" konumunda olan Felluceli bir BBC muhabiri idi. Bu ve benzeri gazeteciler tüm dünyaya katliamın gerçek boyutunu ve Amerika'nın bilinmesini istemediği direniş haberlerini ulaştırdı, küresel tiran ABD'nin bilgi taarruzlarını kırdı.

İşte bu gazetecilerden bir kısmı çektikleri resimleri
www.unembedded.net adlı sitede birleştirmişler. İşte "iliştirilmemiş" gazetecilerin objektifinden Irak'taki "Amrikan özgürlüğü"nden görüntüler:

Not: (İslam ve Hayat.com olarak, ufak tefek değişiklikler yaptığımız yukarıdaki metni yazan ve Kur'an Nesli forum sayfası aracılığıyla söz konusu siteden haberdar olmamızı sağlayan Murat Kurtuldu kardeşimize teşekkür ediyoruz.)

Etiketler : #İşte   #Irak'taki   #Amerikan   #özgürlüğü   
YORUMLAR
  • Lokman CİĞERCİ   12-05-2008 11:23

    Evet sayın site yöneticileri, sizin de belirttiğiniz gibi işte Amerikan özgürlüğü... Irakta 1 milyondan fazla sivilin ölmesine sebeb olan,b ir o kadardan fazlasının evsiz,annesiz,babasız,evlatsız,kaldığı amerikan özgürlüğü. Sayın yöneticiler siz bu haberi yayınladığınız sıralarda bakın ben de başka bir haber sitesinde ne gördüm.4.Geneleksel ABD-Türkiye Dostluk seminerinde AKP genel bşk. yardımcısı Sayın Egemen Bağış'ın sarfettiği şu söze bakarmısınız,Türkiye ve ABD'nin birlikte yapacak çok işi var"Aman yarabbi bu ne vahim bir söz. ve akabinde aynı toplantıda,Stephen Cohen şöyle konuşuyor . NATO'da, gerek güvenilir ve gerçek bir dosta ihtiyaç duyduğumuz Orta Doğu'da, Türk hükümetinden, daha iyi bir dostumuz yok''bu ne samimiyetlik islam coğrafyasını kana bulayanlarla ne güzelde dostluk kuruyorlar.peygamber efendimiz (s.a.v)şu sözünü hatırlatmakta fayda vardır zannedersem KİŞİ SEVDİĞİYLE BERABERDİR ve şimdi birde şu ayt'i kerimeye bakalım. (Ey iman edenler! Yahudileri ve Hristiyanları dost edinmeyin.Zira onlar birbirinin dostudurlar.İçinizden onları dost tutanlar,onlardandır.Şüphesiz Allah,zalimler topluluğuna yol göstermez.) (MAİDE SURESİ 51.AYET) evet birde 2005 yılında sayın başbakan Recep Tayyip Erdoğanın Amerikada söylediği şu sözlere bakalım .ABD’nin liderliği dünya için fırsat.derken sözlerine şöyle devam ediyor.. ABD’nin küresel düzeydeki konumu ve gücü, uluslararası ilişkilerin belki de en belirleyici özelliği haline gelmiştir. Bu ise dünya için bir fırsattır. Günümüzün tek süper gücü olmak beraberinde zorluk ve sorumluluk da getirmektedir. ABD dünyayla ilgilenmeye devam etmelidir.diyor ve yine kuran'ı kerimde şu ayet'i kerime aklımıza geliyor. Dinlerine uymadıkca yahudiler de hırıstiyanlarda asla senden razı olmayacaklardır.De kiDoğru yol,ancak ALLAH'ın yoludur.Sana gelen ilimden sonra onların arzularına uyacak olursan,andolsun ki, ALLAH'tan sana ne bir dost ne de bir yardımcı vardır. (BAKARA SURESİ 120. AYET) işte böyle siz hala dostluğa devam edin ,BOP eş başkanlığına devam edin, durmak yok yola devam edin,ve bunları okurlarına duyurmayan özellikle zaman,ve vakit, başta olmak üzere sessiz kalan gazeteleri kınıyorum saygılarımla.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN