İzmirli velilerden "Mescit istemiyoruz" eylemi

İslam dininin temeli olan Namaz ibadetine karşı çıktılar. Öğrencilerin ibadet haklarını kabul etmediler. İzmir'de bir Anadolu Lisesi'nin yemekhanesine mescit açılmasını istemeyen veliler okul önünde eylem yaptılar.

04-01-2014


Veliler adına konuşan Okul Aile Birliği Başkanı Aytekin Keskin, mescit açılması konusunda öğrencilerin ve velilerin görüşünün alınmadığını belirterek, "Çocuklarımızı dini yönden baskı altına alacak bu uygulamaya karşı çıkıyor, okulda mescide hayır diyoruz" dedi.

Okul Mezunları Derneği Sözcüsü Atlan Altın ise, önce fen lisesi, sonra imam hatip ardından mescit ile binalarının işgal edildiğini belirterek bunun kendilerini üzdüğünü söyledi.

Eğitim-Sen 4 Nolu Şube Yönetimi Başkanı İsmail Akyol da, 4+4+4 sistemiyle başlayan dinci eğitime karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ve sürecin takipçisi olacaklarını kaydetti.

MESCİT KARARI İLDEN ONAYLI

Bornova Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yusuf Yılmaz ise, ibadet yeri talepleri üzerine İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin inceleme yapıp yemekhanenin bir bölümüne mescit yapılmasına karar verdiklerini kaydetti.

Din ve ibadet Hakk'ına da karşılar

İslam dininin temeli olan Namaz ibadetine karşı çıktılar. Öğrencilerin ibadet haklarını kabul etmediler.

Etiketler : #İzmirli   #velilerden   #Mescit   #istemiyoruz   #eylemi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN