Kaddafi bir kenti geri aldı, ABD işgal için fırsat kolluyor

Kaddafi bir kenti geri aldı. ABD savaş gemileri Libya'ya yaklaşıyor, İslam ülkelerinden ya da işgal karşıtlarından halen bir ses yok; Kaddafi ise Trablus'ta milyonluk gösteri hazırlığında.

02-03-2011


Libya'nın başkenti Trablus'ta bugün dev gösterilerin yapılması bekleniyor. Libya'da muhaliflerin ele geçirdiği kentlerde muhalif yönetimler bile ilan edilmişken, Kaddafi hala başkentte gösteriler düzenliyor.

Bingazi ve çevresindeki kentler muhaliflerin elinde bulunuyor. Kaddafi ise Trablus ve çevresinde hakimiyetini koruyor. Diğer taraftan ABD savaş gemileri Libya'ya doğru hareket halinde. Savaş gemilerinin her an müdahale edebileceği tahmin ediliyor.

ABD SAVAŞ GEMİLERİ SUVEYŞ'TEN GEÇTİ

ABD'nin Akdeniz'de konuşlanacak iki Amerikan savaş gemisi Süveyş Kanalı'na girdi. Gemilerin Libya'ya kaydırılacağı açıklandı. Kanal İdaresinden bir yetkili, rotası Akdeniz olan USS Kearsarge ve USS Ponce gemilerinin kanala girdiğini belirtti. Yetkili, gemilerin kanalın güney ağzında olduğunu, Süveyş'ten öğleden sonra çıkmalarının beklendiğini söyledi.

ABD, önceki gün, bölgedeki deniz ve hava kuvvetlerini yeniden konuşlandırarak Libya yakınına kaydıracağını açıklamıştı.

KADDAFİ BİR KASABAYI GERİ ALDI

Libya'da muhaliflerle Kaddafi yanlısı güçler arasında çatışmalar giderek artıyor. Kaddafi giderek sertleşiyor. İki kasaba Kaddafi güçlerince bombalandı. Olayda ölen ve yaralananlara ilişkin henüz bilgi bulunmuyor. Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerin, ülkenin doğusundaki Brega kentinin kontrolünü yeniden ele geçirdiği bildirildi.

El Cezire televizyonu, muhaliflerle Kaddafi birlikleri arasında çıkan şiddetli çatışmaların ardından kentin kontrolünün tekrar Kaddafi'ye geçtiğini duyurdu. Haberde, Brega bölgesindeki bir havaalanının da Kaddafi'ye bağlı güçlerin denetimine geçtiği belirtildi.

El Cezire, savaş uçaklarının, muhaliflerin bir askeri üs ve silah deposunun denetimini elinde tuttuğu bölgedeki Ecdebiye kasabasını bombaladığını da bildirdi.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

Etiketler : #Kaddafi   #bir   #kenti   #geri   #aldı   #   #ABD   #işgal   #için   #fırsat   #kolluyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN