Kaddafi'den geri adım: Saldırıları durduruyoruz

Birleşmiş Milletler’in Libya’ya karşı uçuşa yasak bölge kararından sonra Kaddafi yönetimi tüm operasyonları durdurdu ve ateşkes istedi.

18-03-2011


Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Libya hava sahasının uçuşa yasak bölge ilan edilmesi kararını onayladı. Kararın alınmasından sonra operasyonun her an başlaması bekleniyor.

Alınan bu karardan sonra Kaddafi'den geri adım geldi. Reuters haber ajansına göre Libya yönetimi Uçuşa yask bölgedeki tüm operasyonlarını, sivillerin zarar görmemesi için askıya aldığını duyurdu.

Libya Dışişleri Bakanı Musa Kusa "acil olarak ateşkes ilan ediyoruz ve askeri operasyonları durduruyoruz" dedi. "Sivillerin korunmasına büyük önem veriyoruz" diyen kousa ayrıca Libya'daki tüm yabancıların ve yabancı malarının da korunacağını duyurdu.

Ateşkes kararının ülkedeki güvenliği tekrar sağlayacağını iddia eden Libya Dışişleri Bakanı, BM'in kararını da ülkesinin egemenliğine yönelik bir tecavüz olarak nitelendirdi.

FRANSA: TEHDİT DEVAM EDİYOR

Libya'nın ateşkes ilanının ardından batıdan ilk tepki Fransa'dan geldi. Fransa karar ihtiyatla yaklaştığını ve tehtidin değişmediğini savundu.

GERİ ADIM BM'NİN KARARINDAN SONRA GELDİ

Kaddafi'nin teşkes çağrısı Birleşmiş Milletler'in aldığı karadan hemen sonra geldi. Dün gece BM Güvenlik Konseyi'nde kabul edilen karar, Libya'da sivilleri koruma amacıyla kabul ettiği karar tasarısı uçuşa yasak bölge oluşturulmasına yetki veriyor. Ayrıca Libya'da derhal ateşkes sağlanması çağrısında bulunuyor, rejime yönelik yaptırımların daha da sıkılaştırılmasını ve genişletilmesini, hatta gerekirse Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı askeri birliklere karşı askeri güç kullanılmasını öngörüyor.

Daha önce CNN'e konuşan Seyfülislam Kaddafi de Bingazi'ye saldırmayacaklarını duyurmuştu.

SABAH SALDIRILAR VARDI

Öte yandan Kaddafi'nin saldırıları durdurma kararından önce hükümet güçlerinin yoğun saldırıları yaşandı. Uçaklar sabah saatlerinde batıdaki Misrata ile muhaliflerin merkezi olan doğudaki Bingazi'deki muhalifleri hedef aldı. El Arabiya televizyonu, Misrata kentindeki bombardımanda 4 kişinin öldüğünü duyurdu.Televizyon, tıbbi kaynaklara dayanarak verdiği haberde, bombardımanda 70 kişinin de yaralandığını bildirdi.

(Kaynak: Timeturk)

Etiketler : #Kaddafi'den   #geri   #adım:   #Saldırıları   #durduruyoruz   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN