Kadirova destek, Çeçen halkına ihanet olur

Türkiye'den Rus destekli Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov’un davetlisi olarak Çeçenistan’a giden heyete uyarı geldi

16-10-2009


İslam ve Hayat

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’den bir grup gazeteci, hukukçu, ilahiyatçı ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri Rus destekli Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov’un davetlisi olarak Çeçenistan’a gitmiş ve bir cami açılışına katılmışlardı. Konuyla ilgili MAZLUMDER İstanbul Şubesi bir açıklama yaparak "Binlerce insanın ölmesine ve yaralanmasına, yüz binlercesinin de mülteci durumuna düşmesine sebep olan bir savaş suçlusuyla kurulan bu düzeyde bir ilişkinin arkasında ne tür bir karanlık plan yatmaktadır? Ramazan Kadirov ve yönetimini meşrulaştırma amaçlı kampanyanın bilerek ya da bilmeyerek bir parçası olan kişi ve kurumları, Çeçen halkının haklı davası karşısında sorumluluklarının bilincinde olmaya çağırıyoruz." dedi.

Açıklamada ayrıca "250 yıldır Kafkasya’da özgürlük mücadelesi veren Çeçen halkından 250 bin insanı katleden Rus Hükümeti, bu işgalini tüm Emperyalistlerin yaptığı gibi işbirlikçileri vasıtasıyla sürdürmektedir...  Çeçen halkının işgale karşı mücadelesine  destek veren Türkiye’de son günlerde Rus destekli Kadirov yönetimini meşrulaştırma amaçlı bazı gelişmeler yaşanmaktadır. Aralarında kamuoyunca bilinen bazı Sivil Toplum Kuruluşu yöneticileri, gazeteciler ve televizyoncuların da bulunduğu bir heyet maalesef Kadirov’un doğum günü münasebetiyle düzenlediği cami açılışı (!) programına katılmıştır. “Direnişçilerin ailelerini bulup, yerin 3 metre altına diri diri gömeceğini” devlet televizyonundan açıkça duyuracak kadar pervasız, yaptığı işkenceleri ibret olsun diye medyayla paylaşan sadist bir kişinin doğum günü davetine, Türkiye’nin saygın bazı kişi ve kitle örgütlerinin temsilcilerinin katılmaları üzüntü vericidir." ifadeleri de yer aldı. 

 

Etiketler : #Kadirova   #destek   #   #Çeçen   #halkına   #ihanet   #olur   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN