Kahreden "ucuzluk"

Özellikle de "Teknoloji market" olarak nitelendirilen mağazaların açılışlarında gerçekleştiirlen indirim kampanyaları sırasında yaşanıyor bu kahredici "ucuzluk". Ürünlerle birlikte insanlığın da nasıl ucuzlatıldığına tanık oluyoruz.

08-01-2010


Kadıtör yazıyor

Bir kez daha selamların en güzeliyle selamlıyorum sizleri, değerli okuyucuarım. Selamun aleykum ve rahmetullah...

Son yıllarda haber bültenlerinde sıkça rastlar olduğumuz bir "ucuzluk" söz konusu ve buna karşı ciddi bir itiraz da yükselmiyor, kimse çıkıp "Durun kalabalıklar!" diye haykırma ihtiyacı da hissetmiyor maalesef. Özellikle de "Teknoloji market" olarak nitelendirilen mağazaların açılışlarında gerçekleştiirlen indirim kampanyaları sırasında yaşanıyor bu kahredici "ucuzluk". Ürünlerle birlikte insanlığın da nasıl ucuzlatıldığına tanık oluyoruz.

Evet, Kapitalizm insanlık onurunu nasıl da beş paralık ediyor. Kapitalist üretim ve tüketim biçimlerinin giderek daha da belirleyici konuma gelmesiyle sayıları hızla artan alışveriş merkezlerinin özellikle açılış programlarında düzenlediği günlük indiirmli satışlar sırasında yaşananlar, fiyatlarla birlikte insanlık onurunun da nasıl ucuızlatıldığını ortaya koyuyor!

Gün aşırı haber bültenlerine yansıyan bu tür indirim kampanyaları sırasında, geceden mağazaların önünde sıraya girenler, açılışla birlikte birbirini ezenler, ürünleri alabilmek için birbirini ezenler insanlık adına bizleri utanca sevk ediyor.

İnsanlık bu kadar ucuzlamamalı oysa. İnsan onuru bu kadar yerlerde süründürülmemeli. Kapitalizme de, onun yem olarak kullandığı indirim kampanylarına da hayır diyebilmeyi öğütlemeliyiz topluma. Kapitalizmin insanlığı tüketen ihtirasına karşı, insanlık onurundan yana açık tavır almayı bilmeliyiz.

Bu "ucuzluğa" daha fazla göz yummamalıyız.

Etiketler : #Kahreden   #ucuzluk   
YORUMLAR
  • olcay DURGUN   07-04-2011 16:32

    selamun aleykum, kesinlikle doğru bir tespit ülkede her yerde bu tür avm ler arttı,pislik yuvaları coğaldı bu tür yerler özellekli bayanların kendilerini teşhir etmek için erkeklerinde göz zinası yapmak için şeytanın kışkırttığı yerlerin başların da geliyor ,hep tüketim amaclı olan yerler artıyor ama üretim amaçlı fabrika türü yerler pek acılmıyor insanlar gelsin har vurup harman savursun oh ne ala

  • necati türkoğlu   17-03-2010 20:41

    sizden allah razı olsun gerçekten güzel konuya değindiniz ve güzel bir değerlendirmede yaptınız.yardım adı altında yapılan yardımlarda bile aynı izdiham, inasanlığın bu kadar ucuzlamasına üzülmemek elde değil.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN