Kanada’da 'kredi kartsız bir gün' kampanyası

Kanada'da hanehalkı borçlanmasının önüne geçmek için cuma günleri yapılacak alışverişlerde kredi kartı kullanılmaması için kampanya başlatıldı.

07-11-2013


Kanada'da bu cuma günü başlayacak bir kampanyayla halk, cuma günleri kredi kartı kullanmadan alışveriş yapmaya çağrıldı.

Kanada Bağımsız İşletmeler Federasyonunun, ünlü finans uzmanı Gail Vaz-Oxlade ile birlikte başlattığı kampanyayla ülkede rekor seviyelere çıkan hanehalkı borçlanmasının düşürülmesi amaçlanıyor. Kanada televizyonlarında, mali sıkıntı içine giren aileleri, yazdığı ve uygulattığı acı reçetelerle kurtaran Gail Vaz-Oxlade kampanyayla halkı, varsa peşin para ile alışveriş yapmaya yoksa kredi kartı kullanmamaya davet ediyor.

ORTALAMA KREDİ KARTI BORCU 2 BİN DOLAR

Kanada İstatistik Kurumu verilerine göre, 2012 yılı sonu itibariyle ülkede 74 milyar doları bulan toplam kredi kartı borcunun, kişi başına ortalama 2 bin dolardan fazla borç anlamına geldiğini hatırlatan Gail Vaz-Oxlade, haftada bir gün de olsa kredi kartı kullanmadan yapılacak alışverişin, insanların harcama alışkanlıklarını değiştireceğini açıkladı.

Kanada Bağımsız İşletmeler Federasyonu Başkanı Dan Kelly ise yaptığı açıklamada, küçük işletmelerin kazançlarının üzerindeki en büyük baskılardan birinin kart işlem ücreti olduğunu anlattı. Kelly, kampanyanın halka kazandıracağı tüketim alışkanlığı kadar, işletme sahipleri için de önemli bir kazanç olacağını bildirdi.

(Dünya Bülteni)

Etiketler : #Kanada’da   #'kredi   #kartsız   #bir   #gün'   #kampanyası   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN