Kassam'dan siyonist birliğe pusu: 10 işgalci öldürüldü

İzzettin el-Kassam Tugayları’nın Siyonist işgal ordusuna bağlı özel ve seçkin bir birliği dün akşam (05 Ocak Pazartesi) pusuya düşürmesi sonucu özel birlikten en az 10 askerin öldüğü ve 30 askerin de yaralandığı bildirildi.

06-01-2009


İslami Direniş Hareketi Hamas’ın askeri kanadı İzzettin el-Kassam Tugayları’nın Siyonist işgal ordusuna bağlı özel ve seçkin bir birliği dün akşam (05 Ocak Pazartesi) pusuya düşürmesi sonucu özel birlikten en az 10 askerin öldüğü ve 30 askerin de yaralandığı bildirildi.  

Kassam Tugayları’ndan bir yetkilinin Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamaya göre, Kassam mücahitleri söz konusu özel birliği Gazze’nin kuzeyinde mayınla döşenmiş bir eve çekmeyi başardı. Eve giren özel birliği kuşatan Kassam Tugayları, evdeki mayın ve patlayıcıları patlattığı gibi özel birliği de ağır silahlarla vurmaya başladı. Siyonist savaş helikopterleri yoğun bir şekilde ateş açarak gelip sağ askerlerini zorlukla kurtardı. Operasyon hakkında daha sonra geniş bir açıklama yapacaklarını belirten yetkili, çatışmada en az 10 Siyonist askerin öldüğünü ve 30’dan fazla askerin de yaralandığını belirtti.

Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde daha önce yaptığı açıklamada, İşgal ordusunu Gazze’ye girme konusunda uyarmış, Gazze’ye girmeleri durumunda çok sert bir direnişle karşılaşacaklarını, girdikten sonra bir daha buradan sağ salim çıkamayacaklarını ve kendilerini sürprizlerin beklediğini belirtmişti.

(Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi)

Etiketler : #Kassam'dan   #siyonist   #birliğe   #pusu:   #10   #işgalci   #öldürüldü   
YORUMLAR
  • FURKAN DOĞRUSÖZ   06-01-2009 18:16

    ALLHU EKBER . ALLHU EKBER . ALLHU EKBER

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN