Kassam mücahidleri işgalciye direniyor

İzzettin Kassam Tugayları'ndan yaılan açıklamada, mücahidlerin Gazze’nin Cebelu’l-Kâşif bölgesine giren düşman safını yarıp arkadan kuşattıklarını ve operasyonda düşmana ait bir kaç zırhlı aracı tamamıyla yok ettiklerini duyurdu.

14-01-2009


İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları'ndan yaılan açıklamada, mücahidlerin Gazze’nin Cebelu’l-Kâşif bölgesine giren düşman safını yarıp arkadan kuşattıklarını ve operasyonda düşmana ait bir kaç zırhlı aracı tamamıyla yok ettiklerini duyurdu.

Kassam Tugayları operasyon ile ilgili bir askeri bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Allah’ın yardımı, inayeti ve desteğiyle Şeyh İzzettin Kassam mücahitleri dün (13 Ocak Salı) akşam saat 19:00’da Gazze’nin Cebelu’l-Kâşif bölgesinde bulunan düşman askerlerinin safını yardılar. On kadar zırhlı araçla yaklaşan düşman askerini bekleyen mücahitler yaptıkları operasyonla düşman araçlarından bir kaçını tamamıyla imha ettiler.”

Açıklamada devamla, mücahitlerin aynı operasyonda düşmana ait iki zırhlı taşıma aracını Şuvaz3 patlayıcılarıyla havaya uçurdukları da ifade edildi.

İşgal ordusuna ait bir tankın da RPG roketiyle vurulduğu, vurulan tanktaki ölü ve yaralıları kurtarmaya gelen bir başka tankın da Şuvaz3 patlayıcısıyla tamamen tahrip edildiği belirtilerek, şöyle dendi: “Mücahitler, son derece risklerle dolu bu operasyonu başarıyla yaptıktan sonra mevzilerine sağ salim döndüler. Mücahitler bu operasyonda birkaç Siyonist zırhlı aracı tahrip ettikleri gibi, işgal askerlerinden de birkaç kişiyi öldürdü veya yaraladılar. Mücahitler bu eylemle Siyonist işgal ordusunun komutanlarına büyük bir tokat vurdukları gibi, tersanelerinde, tank ve zırhlı araçların içinde güvende olduklarını zanneden mağlup Siyonist askerlere de büyük bir sürpriz yaptılar.”

“Biz bu mübarek eylemi tamamıyla üstleniyor, bununla toprağımızı, halkımızı savunmaya devam ettiğimizi, rezil ve rüsvay bir şekilde düşmanı toprağımızdan çıkarıncaya kadar düşmana ağır dersler vermeye de devam edeceğimizi ilan etmek istiyoruz.”

(Kaynak: Filistin Enformasyoın Merkezi)

Etiketler : #Kassam   #mücahidleri   #işgalciye   #direniyor   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN