Katil Peres'in cenazesindeki Türk temsilci!

İsmi ‘katliamlarla’ özdeşleşen İsrail’in eski Cumhurbaşkanı Şimon Peres’in cenazesine Türkiye’nin temsilci olarak gönderdiği isim şaşırtmadı. Mavi Marmara dâvasına büyük zarar veren Dışişleri eski Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, AK Parti ile Siyonist İsrail arasındaki normalleşme müzakerelerini yürüten diplomat olarak tanınıyor.

30-09-2016


93 yaşında felç geçirerek ölen Siyonist Şimon Peres’in bugünkü cenaze törenine Türkiye’yi temsilen Feridun Sinirlioğlu katıldı. Geçici hükümette bakanlık da yapan Dışişleri’nin en uzun süreli müsteşarı Sinirlioğlu, AK Parti’nin İsrail’le yürüttüğü normalleşme müzakerelerinin heyet başkanı olarak dikkat çekmişti.
 
Siyonist İsrail’in uluslararası sularda 10 vatandaşımızı şehit ettiği  Mavi Marmara terör saldırısı sonrası  gerilen Türkiye-İsrail ilişkileri, AK Parti’nin ‘normalleşme’ adı altında yürüttüğü müzakereler sonrası geçtiğimiz ay anlaşmayla sonuçlanmıştı. Roma’da mutabakata varılan anlaşmayı Türkiye adına  Sinirlioğlu imzalamıştı.
 
 

SİNİRLİOĞLU’NUN İSRAİL İLE YAKINLIĞI NEREDEN GELİYOR?

 
30 yılı aşkın süre Dışişleri tecrübesi bulunan Feridun Sinirlioğlu’nun İsrail’le en etkili yüzleşmesi Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta oldu. 1988-1990 yıları arası Beyrut Büyükelçiğinde başkatiplik vazifesinde bulunan Sinirlioğlu’nun, Siyonist İsrail’in terör saldırılarına maruz kalan Beyrut’taki görevini aylarca sığınakta yürütmesi haberlere konu olmuştu.
 
Washington’la çok yakın diplomatik ilişkileri bulunan Sinirlioğlu, 1992-1996 yılları arasında New York’ta bulunan Birleşmiş Milletler T.C Daimi Temsilciliğinde Siyasi Müsteşar olarak görev aldı.
 
Sinirlioğlu’nun Siyonist İsrail’le en aktif yakınlığı Türkiye’nin Tel Aviv büyükelçiliği görevine atandığında başladı. 2002 yılında Tel-Aviv Büyükelçisi olarak başladığı bu görevi 2007’ye kadar sürdürdü. Bu süre içerisinde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın teklifi üzerine İsrail ve Suriye arasında yapılan gizli barış görüşmelerinde Türkiye’yi temsilen arabululucuk yapmıştı.
 
 

DOĞRUDAN TÜRKİYE’Yİ HEDEF ALAN TERÖR SALDIRISI: MAVİ MARMARA

 
Siyonist İsrail,  Gazzelilere insanı yardım götüren Mavi Marmara gemisine yaptığı terör saldırısında, 10 vatandaşımızı şehit etti, gemideki onlarca yardım gönüllüsünün de yaralanmasına sebep oldu. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan Mavi Marmara gemisinin, bizzat kendi onayıyla gönderildiğini söylerek saldırıya sert tepki gösterdi ve ‘İsrail’le artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ ifadesini kullandı. Bu tepkinin üzerinden çok uzun bir süre geçmeden yine Erdoğan hükümeti tarafından ‘İsrail’le normalleşme’ adı altında müzakereler başlatıldı. Müzakelerin sürdürülebilmesi için İsrail tarafının Türkiye’den özür dilemesi, şehit yakınlarına tazminat vermesi ve Gazze ablukasını kaldırması’ şeklinde 3 şart belirlendi. 3 yıl süren müzakereler geçtiğimiz ay sonuçlandı ve Siyonist İsrail- Türkiye anlaşması AK Parti’nin yoğun çalışmasıyla TBMM’den geçti. Anlaşma Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da onayıyla resmen yürürlüğe girdi . Ancak anlaşmanın şartı olarak sunulan Gazze ablukasının kalkmadığı yardım gemilerinin eskisi gibi Aşdod Limanı'na yanaşacağı anlaşıldı. Diğer bir şart olan özür meselesinde ise ‘Siyonist Başbakan Netanyahu’nun Erdoğan’dan dilediği özür ile ilgili hiçbir resmi kayıt ve belge kamuoyuyla paylaşılmadı. İşte Dışişleri’nin kilit ismi Feridun Sinirlioğlu bu müzakereleri başından sonuna kadar AK Parti hükümeti adına yürüten diplomat olarak kayıtlara geçti.
 
7 Haziran seçimleri sonrası kurulan geçici seçim hükûmetinde Dışişleri Bakanı olarak atanan Sinirlioğlu, 1 Kasım seçimleri sonrası bakanlık koltuğunu Mevlüt Çavuşoğlu’na devrederek yeniden Dışişleri Müsteşarlığı görevine döndü. Son müsteşarlık görevinde fazla kalmayan Sinirlioğlu, Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliğine atandı. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanı iken müsteşarlığına atadığı Sinirlioğlu’nun bu görevden alınması, AK Parti tarafından Davutoğlu’nun Dışişlerindeki etkisini azaltma hamlesi olarak yorumlandı.

Etiketler : #Katil   #Peres'in   #cenazesindeki   #Türk   #temsilci!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN