Katsayı için hücum ederken de "Allah Allah" dediniz mi?

Katsayı kararının arkasından Genelkurmay çıktı. Zaman'ın yayınladığı belgeler kamuoyunu şaşırtmadı. Nitekim Genelkurmay daha önce de bu tür davalarda devreye girmiş ve hukuk eldivenini kullanmıştı.

10-02-2010


İslam ve Hayat

Türkiye'nin temel meselelerine ilişkin tartışmaların altından sürekli olarak Genelkurmay'ın çıkması, statükonun 28 Şubat direnişini göstermesi açısından dikkate değer. Daha önce 317 kararı tartışılırken muhtıra veren Genelkurmay Başkanlığı, böylece hukukun üzerinden balyozu eksik tutmadığını gösterirken, başörtüsüyle ilgili değişikliğin iptal edilmesinde de devredeydi. Şimdi de adaletin başına balyozun geçirilmesi kararında aynı sürecin işlediği anlaşılıyor. Zaman'ın yayınladığı belgede şöyle deniyor:

"29 Ağustos 2009 tarihli ve "GİZLİ" ibareli Gnkur. 2'nci isth. Anlz. ve Değ. D. Başkanlığı tarafından Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı'na gönderilen belgede

- Yüksek Öğretim Kurulu'nun aldığı kararın İmam Hatip Liseleri'nin önünü açacağı

- Üniversiteye girişte bu okulların avantajlı hale geleceği ve dolayısıyla muhafazakar kesimin bu okullara ilgisinin artacağı

- Düzenlemenin iptali istemiyle açılan davanın ve gelişmelerin takip edilmesinin uygun olacağı ifade ediliyor. "

Muhtemelen Genelkurmay bu belgeyle ilgili olarak da "Kim sızdırdı?" sorusunun peşine düşecektir.

Bizim sorumuz ise belli: Madem ordu askerine hücum ettirirken "Allah Allah" dedirtiyor, o halde bu halkın inançlarına ve değerlerine yönelik tüm yasakların altından neden hep Genelkurmay Başkanlığı çıkıyor?

Etiketler : #Katsayı   #için   #hücum   #ederken   #de   #Allah   #Allah   #dediniz   #mi?   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN