Kazanan "Tevhidin Hakikati" mi, batinilik mi?

Kur'an'ın aksi yöndeki apaçık beyanlarına rağmen "velilerin insanların kalbinden geçeni bildiğini" iddia eden, "sıkışıldığında kabir ehlinden yardım istemeyi" savunan, "ölen bir velinin insanlar üzerinde tasarrufta bulunmaya devam edeceğine" inanan bir anlayışın, bu yaklaşımları şirk olarak niteleyen Yusuf Karadavi'yi davet etmiş olması nasıl izah edilebilir?

25-10-2010


İslam ve Hayat

Nakibendi tarikatinin sivil toplum kuruluşu Marifet Derneği tarafından hafta sonu İstanbul Wow Otel'de düzenlenen sempozyum Yeni Şafak'ın "provokasyon" haberi sebebiyle epey ses getirdi.

Bu provokasyon ithamının herhangi bir gerçekliğe tekabül etmediğini, AKP ve medyasının son dönemde çokça kullanmaya başladığı bir terbiye aracı olmaktan öteye geçmediğini biliyoruz.

Sempozyumla ilgili bizim ilgimizi çeken, katılımcı listesinin nasıl formüle edildiği hususu. Katılımcılara bakıldığında, temel konularda birbirinin tam zıddı yaklaşımlara sahip isimler dikkat çekmekteydi.

Türkiye'de ilk olarak "Tevhidin Hakikati" adlı eseriyle tanınmış olan Mısırlı ilim adamı Yusuf Karadavi'nin, batini görüşleriyle tanınan bir tarikatin toplantısında, bu tarikatin önde gelenleriyle bir arada bulunması ilginç değil midir? 

Kur'an'ın aksi yöndeki apaçık beyanlarına rağmen "velilerin insanların kalbinden geçeni bildiğini" iddia eden, "sıkışıldığında kabir ehlinden yardım istemeyi" savunan, "ölen bir velinin insanlar üzerinde tasarrufta bulunmaya devam edeceğine" inanan bir anlayışın, bu yaklaşımları şirk olarak niteleyen Yusuf Karadavi'yi davet etmiş olması nasıl izah edilebilir?

"Hz. Musa'nın kabrini ziyaretimde, ondan Müslümanlar için yardım istedim" şeklinde ifadelerde bulunabilen, "Eyyub El Ensari'nin hayatını anlatan kitabı alın ki, o da size ahirette şefaat etsin" şeklinde kitap reklamı yapabilen, Kur'an ayetlerinin bir kağıda mürekkeble yazılıp suya atıldıktan sonra o su içilirse şifa bulunacağını yazabilen, bu arada sağlık sorunu ortaya çıkmasın diye de safran gibi doğal mürekkebler kullanılmasını da hassaten tavsiye edebilen Cübbeli Ahmet'le, Tevhid'in Hakikati'nin yazarı Yusuf Karadavi'nin aynı karelerde olması doğrusu ilgimizi çekti.

"Tevhidin Hakikati" mi, tevhidin hakikatinden fersah fersah uzak batini anlayış mı bu birliktelikten kârlı çıktı diye sormakla yetinmek istiyoruz.

Etiketler : #Kazanan   #Tevhidin   #Hakikati   #mi   #   #batinilik   #mi?   
YORUMLAR
  • müslüm   26-10-2010 09:06

    s.a kendisi (hucurat/10)YETİNDEN GAFİL OLSA GEREKKİ VE DAHA DİER TEVHİDİ İÇİNDE BARINDIRAN AYETLERDE DAHİL OLMAK ÜZERE KENDİ TOPLUMUNUN DURMUNU VE ŞİRKİN NELER OLDUGU ANLAMMAK İÇİN KÜFRÜN İMAMLIGI(HOCALIGINI) YAPAN CARPIK ANLAYISLI BİR İSLAM İNANCINA VE ANLAYISINA SAHİP VE MÜMİN MÜSLMAN İNSALARI CEKİŞTİRİP ONLARI BİR EHLİ SÜNNETE AYKIRI HAREKET İNSA OLARKA TANIMLAYAN AMA KENDİSİ EHLÜ SÜNNET (İNANCINA DEGİL İMANINA)SAHİP OLMAYAN BİR GAFLET İÇNDE KÜFRÜN ADAMI OMUS DURMUNDAKİ BİR MÜSLÜMAN(?) OLAN MAHMUT ÜNLÜ (ÜNLÜ OLDU ZATİ) BÖYLE BİR TOPLANTIDA KENDİ DURUMUNU KONUMUNU ÖRT PAS ETMEK AMACIYLA DÜZENLENEN BU KONFERANSI KOZ OLARAK ELİNDE BULUNDURMAK İSİTİYORLAR HEM KENDİVE KURULMUS OLAN KÜFÜR SİSTEMİ

  • HUSEYIN SASMAZ   25-10-2010 17:54

    BU YAKLAŞIMLARIN ILIMLI İSAM, YANİ SÜPER GÜÇÜN İSTEMİŞ OLDUĞU SİSTEM OLMAKLA BİRLİKTE DEMOKRATİK HİLAFET GİBİ YAKLAŞIMLARLA BU ÜMMETİN KAFALARINI KARIŞTIRMAK İSTİYORLAR.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN