Kemalist bürokrasi başörtüsüyle savaşta ısrarlı

YSK, seçimlerde görev yapacak sandık kurulu üyelerinin "yargı kararlarıyla belirlenen kılık kıyafet ölçülerine" uymalarını istedi. Kısacası, Kemalist bürokrasi İslami değerlerle savaşta ısrarlı, peki biz değerlerimizi savunmakta ne kadar ısrarlıyız?

20-03-2009


İslam ve Hayat

Halkın tercihi yüzde 80 başörtüsünden yanaymış, seçimleri başörtüsü yasağını kaldıracağını vaad eden partiler kazanıyormuş... Bütün bu gerçekler Kemalist bürokrasinin umurunda olmadığı gibi, yasakçılıktaki ısrarını zayıflatmak yerine daha da azgınlaştırıyor. 

Kemalist bürokrasinin, yüce Allah'ın emri başörtüsüne karşı son hamlesi Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), seçimlerde görev yapacak olan sandık kurulu üyeleriyle ilgili kararı oldu. Medyada yer alan haberlere göre YSK, yerel seçimde siyasi partilerce bildirilen sandık kurulu üyelerinin, yargı kararlarıyla belirlenen kılık kıyafet ölçülerine uymalarını istedi.

Bundan önceki seçimlerde gündeme getirilmeyen böyle bir yasağın şimdi yürürlüğe konmak istemesi, Kemalist bürokrasinin İslami değerlere karşı savaşrta ısrarını ortaya koyuyor.

Bu noktada sormak gerekiyor: Peki bizler İslami değerleri savunmakta ne kadar kararlı ve ısrarlıyız?

Etiketler : #Kemalist   #bürokrasi   #başörtüsüyle   #savaşta   #ısrarlı   
YORUMLAR
  • ahmet   21-03-2009 20:23

    ya benim anlamadığım bir şey var. madem halkın yüzde 80 i başörtüsü yasağının kalkmasını istiyor. demokrasi dedikleri şeyin kitabında zaten çoğunluğun kararı geçerli değil mi? neden o halde kendi istedikleri bir yaşam tarzını yaşamaya zorluyorlar bizleri...bu ne biçin bir demokrasi...halk neyi isterse onu uygulamak zorunda değiller mi...

  • s.efe   21-03-2009 11:53

    keşke "müslümanlar oy kullanmasın" deseler. ne güzel olurdu. ayrıca siz de keşke "islami değerlari savunma konusuna vurguyu bu konuyla yapmasaydınız.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN