Kemalistler, başka yer bulamadığı için camileri ahıra çevirmiş!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İsmet İnönü döneminde camilerin ahır olarak kullanıldığını söyleyen Başbakan Erdoğan'a cevap verdi: "Kışla, yer yok. Nereye bırakacağız bunları? Bu askerlerimize nerede bakacağız

13-07-2011


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İsmet İnönü döneminde camilerin ahır olarak kullanıldığını söyleyen Başbakan Erdoğan'a cevap verdi: "Kışla, yer yok. Nereye bırakacağız bunları? Bu askerlerimize nerede bakacağız?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tek parti döneminde camilerin kışla olarak kullanılmasını ilginç gerekçelerle savundu. Kılıçdaroğlu, "O camilerde bu ülkeyi savunmak için, bizim çocuklarımız için şehitliği göze alan askerler, insanlarımız kalıyordu. Çünkü kışla, yer yok. Nereye bırakacağız bunları, bu askerlerimize nerede bakacağız?" dedi.

CHP lideri, bu skandal savunmayı Başbakan Erdoğan'ın eleştirilerine cevap verirken yaptı. Erdoğan, önceki gün hükümet programını anlatırkenCHPGrup Başkan Vekili Muharrem İnce'nin kendisine laf atması üzerine, "İsmet Paşa'nın sayesinde bu ülkenin ne bedeller ödediğini biz biliyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Konya Alaattin Camii ile alakalı olarak İnönü'ye talimat veriyor, 'Burayı restore ettir' diyor. Çünkü ahır olarak kullanılıyordu. Temizletmiyor, restorasyonunu yaptırtmıyor. Ebediyete intikal ediyor Atatürk, orayı restore etmek de bize kalıyor. Bundan haberin var mı?" dedi.

Kılıçdaroğlu, bu sözlere cevabı bir gün sonra partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada verdi. Başka yer olmadığı için camilerin ahır olarak kullanıldığını ileri süren CHP lideri, şunları kaydetti: "Nasıl bu kadar ciddi bir hata yapılır? Bu vicdansızlık değil mi? Vicdanı olan, tarihi bilen, o ulusal Kurtuluş Savaşı'nın 1920'lerini 1930'larını bilen, tarihiyle barışık olan birisi tarihine bu kadar ihanet eden sözler söyleyebilir mi? Nasıl bunu yapar? Tarih, insan sevgisi yok. Çünkü bağımsızlığın, ulusal Kurtuluş Savaşı'nın ne olduğunu bilmiyor. Hangi bedeller ödenerek o savaşın kazanıldığını bilmiyor. O askerlerin bir günde sadece bir öğün yemek yediğini de bilmiyor. Mehmet Akif'in şiirlerini okuyor ama onları da bilmiyor. Çünkü o şiirleri okumak için insanın ruhunda denizlerin depreşmesi lazım ama sen kim Mehmet Akif kim? Sen kim ulusal Kurtuluş Savaşı kim?"

 (Kaynak: Zaman)

Etiketler : #Kemalistler   #   #başka   #yer   #bulamadığı   #için   #camileri   #ahıra   #çevirmiş!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN