Kemalistten "ilahiyatçı" olursa 

ADD panellerinin vazgeçilmez siması Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğ. Üyesi Prof. Dr. Şahin Filiz, camilerde saz çalınmasını istedi, ibadet dilinin mutlaka Türkçe olması gerektiğini söyledi ve ezanı "gürültü" olarak niteledi.

21-02-2009


Atatürkçü Düşence Derneği'nin (ADD) panellerinin vazgeçilmez siması Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğ. Üyesi Prof. Dr. Şahin Filiz, ADD'nin Zonguldak Şubesi tarafından düzenlenen 'Çağdaş Cumhuriyeti Kuşatma Operasyonu Din İstismarı' panelinde konuştu.

Müslümanların nasıl ibadet etmeleri gerektiği konusunda bol keseden ahkam kesen Filiz, camilerde saz çalınmasını talep etti ve "İbadet dili mutlaka Türkçe olmalıdır" şeklindeki Kemalist dayatmayı tekrarladı.

ADD'li Profesör, Ezan'ı da 'gürültü' olarak nitelendirdi ve şöyle konuştu:

"Ezan vakit bildirmek içindir bağıra bağıra insanları rahatsız etmek için değildir. Bakın bunu söylediğiniz zaman burada da bir kısmı karşı çıkıyor. Ama çok iyi istismar aracı olarak kullanılıyor. Bu yüzden ibadet dili mutlaka Türkçeleştirilmelidir."

(İslam ve Hayat / Zaman)

Etiketler : #Kemalistten   #ilahiyatçı   #olursa    
YORUMLAR
  • Şahin Filiz   15-07-2009 02:44

    brahim Bey, senin burda arkadan, fıskosla yazıp da karşıma çıkarak söyleyemeyeceğin sözlerini sana iade ediyorum. Ama sana hiç bir şey demiyorum, seviyene inmemek için öğrenciyken de sen ve senin gibi köhne ve bayat zihniyetlerle çok mücadele ettim ve ömrümü de buna adadım. Atatürk ülkesinde sizin gibilerin bile her türlü hezeyanını özgürce dile getirme özgürlüğünü kullanarak bu ülkeyi ABD uşakları Taliban, Suudi ve onların Türkiye'deki hempalarına bırakmayacağız., Bunu iyice anla. Sen önce aynaya bak ve yüreğin varsa çıkarsın karşıma, nasıl o sözlediğin sözleri tek tek sana geri iade edeceğimi görürüsün. Sizin gibilerin dini -imanı karalama, dedikodu ve pörsümüş küflü saçmalaıkları din diye bu zavallı insanlara boca etmek ve köşeyi dönmek. Bu dini yağlı koyun gibi daha ne zmanaa kadar sağıp etinden yününden besleneceksiniz? Allah ötede kimin yakasına apışır, o zaman hepimiz göreceğiz. Sen önce Türkçe öğren.

  • İBRAHİM SARMIŞ   24-02-2009 10:53

    PROF.DR.ŞAHİN FİLİZ ARTIK SELÇUK ÜNİVERSİTİNDE DEĞİL, MAHALLİ SEÇİMDE CHP ANTALYA ADAYI OLAN ESKİ REKTÖR AKAYDIN'IN ÜNİVERSİTESİ AKDENİZ ÜNİVERSİTESİNDE GÖREV YAPMAKTADIR. BUNDAN SONRAKİ TANITMALARDA SELÇUK ÜNİVERSİTESİ DEĞİL, AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ OLARAK TANITILMALIDIR. HER KÜP İÇİNDEKİNİ SIZDIRIR. KİMİLERİ ESANS KOKUSUNDAN KİMİLERİ DE B... BÖCEĞİ GİBİ B... KOKUSUNDAN HOŞLANIR. KENDİSİNİ ASİSTAN-PNOF. YAPAN ZİHNİYETE VE DERİN OLUŞUMLARA MİNNET BORCUNU ÖDÜYOR. VAHDETİ VUCUTÇULUĞU, HULUL VE İTTİHADI KENDİSİNE DİN, SAPIK TARİKATLARI VE İSLAMI HEDEF TAHTASINA KOYAN DERİN SİYONİST OLUŞUMLARI KARARGAH SEÇEN B..LARDAN İNSANLIĞA HAYIR DEĞİL, ZARAR GELİR. ALLAH, İYİLERİN DOSTU, KÖTÜLERİN HASMIDIR. HAYAT İMTİHANDIR.

  • istikbal   22-02-2009 16:30

    E BOŞUNA DEMEMİŞLER İLLA ASLI HİLE YECÜUN DİYE HERKES ASLINA RÜCU EDER aslı asaleti sebi soyundan olan bir profdan başka ne bekliyordunuzki

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN