KHK ile ihraç edilen öğretmen ile eşi ve çocukları Meriç'te boğuldu

FETÖ’yle mücadele adına uygulanan ihraç-cezalandırma politikası bir ailenin daha azgın sularda kaybolup gitmesine yol açtı. İngilizce öğretmeni Uğur Abdurrezak, eşi ve 2 çocuğuyla Meriç’te boğuldu.

14-02-2018


Geçen yıl 5 ferdiyle boğularak yok olan Maden ailesinin ardından yürekleri dağlaması gereken yeni bir facia daha gerçekleşti. Meriç Nehri'nden Yunanistan'a kaçmak isteyenleri taşıyan botun alabora olması sonucu bir aile daha yok oldu.

FETÖ ithamıyla KHK ile görevinden ihraç edilip tutuklanan ve bilahare tahliye dilen Uğur Abdurrezzak,  karısı ve 2 çocuğuyla kaçmak için bindikleri botun alabora olması neticesinde boğuldu.

Bottan gelen çığlıkları fark eden askerlerin haber vermesi üzerine Edirne AFAD ekipleri üzerinde Ayşe Abdurrezzak adlı kimlik taşıyan kadının cesedine ulaştı. Kadının botta bulunan çantasından çocukları 3 yaşındaki Halil Münir ve 11 yaşındaki Abdülkadir Enes’e ait kimlikler bulundu.

Salı sabahı gerçekleşen olayda botun batması sonucunda boğuldukları kesinleşen bazı cesetlere ulaşılırken, kimi cesetlere ise henüz ulaşılamadı.

İngilizce öğretmeni Uğur Abdurrezzak KHK ile görevinden ihraç edildikten sonra gözaltına alınıp, FETÖ suçlamasıyla tutuklanmış, 11 ay kandıra cezaevinde yattıktan sonra tahliye edilmiş. Yargılaması devam eden Uğur Abdurrezzak’ın ailesiyle birlikte Avrupa’ya iltica etmeyi planladığı anlaşılıyor.    

Uğur Abdurrezzak’ın öğretmen olan eşi Ayşe Abdurezzak, Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ardından Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği bölümünden mezun olup öğretmenliğe başlamış. 2005’te Uğur Abdurrezzak ile evlenen Ayşe Abdurezzak da 8 Şubat 2017 tarihindeki KHK ile meslekten atılmış.

(Kaynak: Söz Haber)

Etiketler : #KHK   #ile   #ihraç   #edilen   #öğretmen   #ile   #eşi   #ve   #çocukları   #Meriç'te   #boğuldu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN