Kirlenmemek güzeldir

Bir gün bir bakmışsınız karşınıza ışıl ışıl sözler, Samirinin altın ineğinden daha parlak fikirler serilmiş.. Ve “Sizin Tanrınız bu!” diyor.. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” tanrısı, “diyalog” tanrısı vs.. Artık buna inanacaksınız. İbadetlerinizi bu “Tanrı”ya yapacaksınız. Dininizi (Sisteminizi) bu Tanrıya özgüleyeceksiniz deniliyor.

27-06-2008


Ziyahan Albeniz / İslam ve Hayat

 

Kirlenmek güzel midir? Bir deterjan üreticisi ve her şeyi alıp satılan bir meta olarak kurgulayan ve zihinlere bu şekilde kodlayan reklamcılar için evet.. Peki ya kirlenmemek kim için güzeldir? Şüphesiz fıtratına yabancılaşmamış; nesli, ekini ifsad eden şirk ve küfr çarklarının bir dişlisi olmayı reddeden herkes için güzeldir. Güzel olduğu kadar hayatının temel izleği, Tevhid yolunun Takva duraklarında biricik azığıdır.

 

Bu yüzdendir ki, kitle iletişim aygıtlarıyla kirlenmeyi tazim eden cahiliye düzenlerinin hedef tahtasına oturttukları, hep insanın fıtratıdır. Manipülasyonlar ve albenili kurgular ile fıtratından uzaklaştırılan insan; fıtratının yegane gereksinimi olan varlığının nedensiz nedeni, bir kadir-i mutlaka teslim olma zorunluluğunu, ihtiyacını giderememekte, Rabbini bilememekte [1] ve nihayet “Hevasını tanrı edinenler” kervanına katılmaktadır.. Peşi sıra gelsin Hedonizm, Nihilizm, Kinizm ve sair adlarıyla cahili putlar...

 

Çağdaş Samirilerin her zaman karşımıza ışıl ışıl parlayan altın bir inek çıkaracağını mı düşünüyorsunuz? O halde aldanıyorsunuz. Bir gün bir bakmışsınız karşınıza ışıl ışıl sözler, Samirinin altın ineğinden daha parlak fikirler serilmiş.. Ve “Sizin Tanrınız bu!” diyor.. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” tanrısı, “diyalog” tanrısı vs.. Artık buna inanacaksınız. İbadetlerinizi bu “Tanrı”ya yapacaksınız. Dininizi (Sisteminizi) bu Tanrıya özgüleyeceksiniz deniliyor.

 

Hadi diyelim, Samiri'nin ineğine aldırmadınız? Peki modern dünyaya yamanmak için, kesmekle (kurban etmek, feragat etmek diye de okunabilir) emrolundukları sığırın rengini, boyunu, yaşını vs. tartışanlar? Ya bu tartışmaların tümünün emrolundukları şeyden ayak sürümek olduğunu bile bilmeyenler? (Bakara 2/71) Peki ya Allah'ın bütün bunlardan haberdar olduğunun farkında olmayanlar? (Bakara 2/72) Darbenin kanlı mı, kansız mı olacağını tartışanlar? Egemenliğin kayıtsız şartsız mı, yoksa kefilsiz senetsiz mi milletin olacağını tartışanlar? Allah'ın hükmü karşısında kamusal alanı, fanusal alanı tartışanlar?

 

Enformasyon çağından şöyle mi yararlanalım, böyle mi yararlanalım diye giderek omurgasızlaşarak, Mü'minin, sözün en güzelini dinlemek ve uymak (Zümer 39/18) ve yoldan çıkmış, fasık birinin getirdiği habere araştırmadan inanmamak (Saffat 37/6) gibi güzel hasletlerini dumura uğratanlar?

 

Sözüm size, hepinize...

 

Kirlenmemek güzeldir...



[1]  “Kendini bilen rabbini bilir.” Hadis-i Şerif

Etiketler : #Kirlenmemek   #güzeldir   
YORUMLAR
  • Cengiz Sırtıkara   01-07-2008 21:27

    Diyorlarki bize baskı yapmayın biz sizin değerlerinize sizden fazla sahip çıkalım. Bunlar batıla çağırıyor, ateşe çağırıyor. ateşe faşizmden değilde demokrasiden gidelim diyorlar. Allah onları ıslah etsin. Bizim de ayaklarımızı sabit kılsın. Bu sonuç aynı zamanda kendi kavramlarımızla değil de demokrasi ,özgürlük, insan hakları, eşitlik, hukuk ( hak olan değil ) gibi cahiliyenin kavramlarıyla konuşmamızın sonucudur. Bu dil müslümanları kuşatıyor, saptırıyor ama hala görülemiyor.

  • koca yusuf   28-06-2008 09:37

    durun kalabalıklar bu cade çıkmazsokak durun ve bir düşünün neyi savunuyorsunuz kimin sloganın peşinden gidiyosunuz. ortak akıl deyip akpyi kurtalım derken inancınızı tehlikeye attığınızı anlayın

  • Ahmet Örs   27-06-2008 20:52

    egemenliği Allah'tan alıp kayıtsız şartsız millete vererek demokrasi inancını takviye eden dostlar için üzüntülüyüm. yoldaki işaretler'i okusunlar lütfen. bu kadar itikadi ve ideolojik kirlilik olmaz ki! aldığımız bütün mesafeleri bir çırıpıda yok eden aymazlığı nasıl tevil edeceksiniz? fe eyne tezhebûn? tevhidi mücadele çizgisine yönelmeniz tek kurtuluşunuz olacaktır.

  • Mustafa   27-06-2008 18:46

    Elinize sağlık. Bunca ideolojik kirliliğin yaşandığı kavram ve anlayışların fena halde birbirine karıştırılıp insanların aynı anda birçok kimlik sahbi olduğu bir dönemde kirlienmeden kalmak zor ama zoru başarmak lazım

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN