Kırmızı et diye domuz eti yediriyorlar

5 yıldızlı otellerde domuz etinin ve diğerlerinin aynı tavada pişirildiğinin ortaya çıkmasının ardından vicdan sahibi aşçılar yeni bir skandal perdesini araladı: Domuz etini sosa batırıp, kırmızı et diye servis ediyoruz.

03-08-2013


İstanbul'da 5 yıldızlı bir otelde dinimizce "haram olan domuz eti ile diğer etlerin aynı tavada ve aynı yağda pişirildiği ortaya çıktı. Otel, 2 bin 500 lira ceza ödeyerek işin içinden sıyrıldı. Skandal ise gündeme bomba gibi oturdu. Otoriteler, "Domuz eti ile diğer etlerin ayrı tavalarda ve ayrı mutfaklarda pişilmesi gerekir" dedi. Ancak bu kurala kimsenin uymadığı, durumun ise sanıldığından daha trajik olduğu idda edildi. Gözler ise geceliğine milyonlar ödenen lüks otellere çevrildi.
'OTEL YÖNETİMİ BASKI YAPIYOR' 
 
Takvim'e konuşan bazı aşçılar, işletmelerin çok ucuza aldıkları domuz etini, dana eti diyerek müşterilerine servis ettiklerini söyledi. İstanbul başta olmak üzere Ege ve Akdeniz'de bulunan otellerin aşçıları, otel yönetiminin, kendilerini domuz eti ile kırmızı eti aynı mutfakta pişirmeye ve bunun için aynı tavayı kullanmaya zorladıklarını belirtti. İşte aşçıların domuz eti isyanı:
'CEZAYI GÖZE ALIYORLAR'
 
30 yıldır Türkiye'nin her yerinde çalıştığını söyleyen eski aşçı E.T., müşterilerin domuz eti ile kırmızı eti ayırt edemediğini söyledi ve ekledi: "Otel yönetimi, aşçıya baskı yapar. Aşçı önüne ne malzeme konulursa onu yapar. Bana göre cezalar az ve caydırıcı değil. Otel yönetimi cezayı göze alıyor. Domuz eti skandalı yıllardır varlığını sürdürüyor."
SOSLU ALDATMACA
 
BAŞ AŞÇI M.Y.: İstanbul'da lüks bir otelde çalışıyorum. Etin kilosu 60 lira. Domuzun kilosu ise 18 lira. Domuz etinin özellikle arka kısmını bir gün önceden sosa batırıyoruz. Ertesi gün kırmızı et diye servis ediyoruz. Böylece otel kara geçiyor. 
BAŞ AŞÇI D.D.: Marmaris'te büyük bir otelde görev yapıyorum. Burada bırakın domuz eti ile diğerlerini aynı tavada pişirmeyi, herkese domuz eti veriliyor. Kimse yediği etin domuz eti olduğunu bilmiyor. 
BAŞ AŞÇI N.K.: Antalya'da tatil köyünde çalışıyorum. Et diye domuz eti veriliyor. Avcılar yaban domuzunun kilosunu 6 liradan satıyor. Otelin işine geliyor. 
AŞÇI K.İ.T.: İzmir'de 5 yıldızlı bir otelde baş aşçı yardımcısıyım. Yönetmeliğe kimse uymuyor. Domuz etinin piştiği yağda ve tavada diğer etler de pişiriliyor. Kimse denetlemiyor.
 
(Kaynak: Haber 7)

Etiketler : #Kırmızı   #et   #diye   #domuz   #eti   #yediriyorlar   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN