KKTC'de baskı, TC'de yasak var!

Özgür Eğitim-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi, KKTC’deki Kur’an öğretimine karşı çıkan sendikayı kınarken, Türkiye’deki 12 yaş sınırının da kaldırılması gerektiğini ifade etti

08-07-2010


İslam ve Hayat

Özgür Eğitim-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Kuran eğitimi faaliyetlerini baskın yaparak engelleyen ve öğretmenlerle öğrencileri okullardan atan Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nın tutumunu kınadı. Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan Yusuf Tanrıverdi, haklar ve özgürlüklerin kazanılması için mücadele etmesi gereken bir sendikanın Müslümanların din eğitimi almalarını, çocuklarına Kur’an öğretmelerini engellemesini kabul edilemez olarak değerlendirdi.

Tanrıverdi, “Rum kesiminde ilkokulda bile başörtülü öğrencilere özgürlük getirilip Yunanistan’ın hemen Türkiye’nin yanı başındaki adalarında camilerde Kur’an kursları faaliyet gösterirken, KKTC’deki öğretmen sendikası Müslüman halkın Kur’an kurslarını basarak cadı avına çıkmıştır. İngiliz sömürgesi döneminde dahi böyle bir baskı yaşanmamışken, 2010 yılında karşılaştığımız bu tablo utanç vericidir. Yasakçı sendikanın bu tutumunu kınıyoruz,” dedi.

12 yaş sınırı kaldırılmalı

Özgür Eğitim-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi, Kıbrıs’taki baskının Türkiye’de yasakla desteklendiğini hatırlatarak “28 Şubat darbe sürecinde Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Kanununda değişiklik yapılarak Kur’an kurslarına katılabilme yaşı 12 ye çıkarılmıştı. Bu değişiklik halen yürürlüktedir ve 28 Şubat’ın bu tortusu, tıpkı başörtüsü yasağında olduğu gibi hiç dokunulamadan bırakılmıştır.

Geçen yıl sivil toplumun baskısıyla açıklama yapmak zorunda kalan Bakan Faruk Çelik, yaş sınırının en kısa zamanda kaldırılacağını ifade etmişti, fakat ne yazık ki verilen sözün gereği halen yapılmadı.

Özgür Eğitim-Sen olarak bu kanunun da derhal yürürlükten kaldırılması gerektiğini hatırlatıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Etiketler : #KKTC'de   #baskı   #   #TC'de   #yasak   #var!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN