Köklü Değişim yazarı Osman Yıldız'a tutuklama zulmü

Anayasa Mahkemesi’nin lehinde verdiği “terör örgütü sayılamaz” hükmüne rağmen Hizb-ut Tahrir üyelerine yapılan yargı zulmü devam ediyor. Haklarında tutuklama kararı bulunan Hizb-ut Tahrir üyeleri bir bir tutuklanıyor. Son olarak Köklü Değişim yazarı Osman Yıldız dün gece emniyet güçlerince evinden alınarak tutuklandı.

21-02-2019


Anayasa Mahkemesi’nin lehinde verdiği “terör örgütü sayılamaz” hükmüne rağmen Hizb-ut Tahrir üyelerine yapılan yargı zulmü devam ediyor. Haklarında tutuklama kararı bulunan Hizb-ut Tahrir üyeleri bir bir tutuklanıyor.
 
Geçmiş yıllarda hakkında verilmiş arama-tutuklama kararı olan Köklü Değişim Yazarı Osman Yıldız da dün gece evinden alındı. Bu alınma sırasında Osman Yıldız’ın darp edildiği de gelen bilgiler arasında.
 
 
Aslen Yozgatlı olup İstanbul’da ikamet eden Osman Yıldız’ın üç çocuğu var. Köklü Değişim yazarlarından olan Yıldız, bir süre Köklü Değişim İstanbul Temsilciliği görevinde de bulundu.
 
Anayasa Mahkemesi “Terör Örgütü Değil” Dedi
 
Anayasa Mahkemesi, “Hizb-ut Tahrir örgütü üyeliği” suçundan cezalandırılan Yılmaz Çelik’in bireysel başvurusunda geçtiğimiz Ekim ayında adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine dair bir karar verdi. Söz konusu karar da Hizb-ut Tahrir’in silahlı bir örgüt olup olmadığının tespitinin mahkemeler tarafından yapılması gerektiğini belirtti. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Anayasa Mahkemesi’ne gönderdiği Hizb-ut Tahrir hakkındaki bilgi notunda Türkiye’de çalışmaya başladığı yıllardan bugüne herhangi bir şiddet eylemi gerçekleştirmediğini, cebir, şiddet veya baskı yöntemini benimsemediğini belirtildi.
 
AYM: Kararlar Silahlı Örgüt Demek İçin Yeterli Değil
 
Anayasa Mahkemesi gerekçeli kararında “Bir kez daha hatırlatmak gerekirse hiç kuşkusuz başvurucuya atfedilen söz ve eylemlerin hukuk sistemimizde bir suça tekabül edip etmediğinin takdir yetkisi derece mahkemelerine aittir. Ancak derece mahkemeleri bu konuda gerekçelerini ilgili ve yeterli şekilde ortaya koymalıdır” diyerek mahkemelerin verilen cezaları hiçbir gerekçeye dayandırmadan verdiğini ortaya koydu.
 
AYM kararında, “Bu bağlamda ilk derece mahkemelerinin ve Yargıtay’ın Hizb-ut Tahrir örgütünün bir terör örgütü olup olmadığına yönelik hiç değilse bir kere değerlendirmede bulunması, gerekçelerini başvurucunun temel iddiaları ile mahkemelerin resen tespit edecekleri ve yargılamanın doğasının gerektirdiği sorulara cevap verebilecek nitelikte hazırlaması gerekirken bunu yapmadıkları anlaşılmıştır” demiştir.
 
Sonuç olarak Türkiye’de en üst yargı mercii olan Anayasa Mahkemesi’nin “Hizb-ut Tahrir terör örgütü değildir” kararına rağmen haksız ve hukuksuz tutuklamalar devam ediyor. Yeniden yargılama kararlarına yerel mahkemeler olumsuz cevap veriyor. Anayasa Mahkemesi’nin kararına eğer uyulmayacaksa bu mahkemeler neden var? Ergenekon ve Balyoz davaları olunca AYM’nin kararlarına uyuluyor, Hizb-ut Tahrir olunca uyulmuyor.
 
(Kaynak: Köklü Değişim)

Etiketler : #Köklü   #Değişim   #yazarı   #Osman   #Yıldız'a   #tutuklama   #zulmü   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN