Konya'da "G-20" operasyonu

Türkiye'de düzenlenecek olan G-20 Liderler Zirvesi öncesi Müslümanlara yönelik hukusuz gözaltıların artması dikkat çekiyor. Önceki ay da 'IŞİD operasyonu' adı altında büyük bir skandala imza atılarak, yaş ortalaması 9 olan Türkistanlı mülteci çocuklar gözaltına alınmış, devlet kurumlarından yaptıkları hata ve yaşattıkları mağduriyet ile alakalı bir açıklama dahi gelmemişti.

11-11-2015


Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri,  teknik ve fiziki takibin ardından bugün eş zamanlı operasyon düzenledi. Daha önce belirlenen 18 adrese şafak vakti yapılan baskında 2'si kadın 18 kişi gözaltına alındı. Gözaltı sayısının artabileceği belirtildi. Gözaltına alınan şüpheliler arasında Suriye'de savaşıp, yaralandıktan sonra Türkiye'ye geri dönenlerin de bulunduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

Türkiye'de düzenlenecek olan G-20 Liderler Zirvesi öncesi Müslümanlara yönelik hukusuz gözaltıların artması dikkat çekiyor. Önceki ay da 'IŞİD operasyonu' adı altında büyük bir skandala imza atılarak, yaş ortalaması 9 olan Türkistanlı mülteci çocuklar gözaltına alınmış, devlet kurumlarından yaptıkları hata ve yaşattıkları mağduriyet ile alakalı bir açıklama dahi gelmemişti. 

Gözaltına alınanlar arasında Konya'da hadis ve tefsir dersleri veren tanınmış hocalarından Zübeyir Yağcı da bulunuyor. Konya'da İslami davet ve eğitim çalışmalarında ön planda olan Fevzi Yılmaz da gözaltına alınanlar arasında.

(İnca News)

Etiketler : #Konya'da   #G20   #operasyonu   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN