Kudüs '2018 İslam Dünyası Gençlik Başkenti' ilan edildi

İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu, Kudüs'ü 2018 yılında 'İslam Dünyası Gençlik Başkenti' olarak ilan etti.

04-08-2017


İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu (İKGF-Dİ) Başkanı Büyükelçi Elşad İskandarov, Kudüs'ün 2018 yılı "İslam Dünyası Gençlik Başkenti" ilan edildiğini belirterek, "Bu programda ana hedeflerimiz, İslam dünyasının dört bir tarafından gençlerin, akın akın Kudüs'e gelmesi, Kudüs'teki kutsallarımızın yalnız bırakılmaması, Kudüs'ün İslami karakterinin desteklenmesinin fiilen gerçekleştirilmesidir." dedi.
 
Kudüs'ün 2018 yılında "İslam Dünyası Gençlik Başkenti" ilan edilmesine yönelik protokol, Filistin Gençlik Spor Bakanı Jibril Rajoub ve İKGF-Dİ Başkanı Büyükelçi Elşad İskandarov arasında, Yeşilköy Dünya Ticaret Merkezi İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Forumu Merkezi Ofisi'nde imzalandı.
 
İmza töreninde konuşan İskandarov, İslam dünyasının ilk gençlik başkentinin 2016'da İstanbul seçildiğini kaydetti. Malezya'nın Putrajaya, Fas'ın Fes ve İran'ın Şiraz kentlerinin de bu yıl programın gerçekleşmesine ev sahipliği yaptığını anlatan İskandarov, 2018 yılı değerlendirmeleri sonucu, Kudüs'ün "İslam Dünyası Gençlik Başkenti" ilan edilmesine karar verildiğini bildirdi.
 
"Amaç gençlerin Kudüs'e akın etmesi"
 
Programın bir yıl devam edeceğini vurgulayan İskandarov, "Bu programda ana hedeflerimiz, İslam dünyasının dört bir tarafından gençlerin, akın akın Kudüs'e gelmesi, Kudüs'teki kutsallarımızın yalnız bırakılmaması, Kudüs'ün İslami karakterinin desteklenmesinin fiilen gerçekleştirilmesidir." diye konuştu.
 
İskandarov, etkinliklerle Filistin gençliği için kalıcı bir etki oluşturmayı istediklerini, ayrıca İslam dünyasında Kudüs davasına yönelik dayanışmanın artırılmasını amaçladıklarını vurguladı. Dünya kamuoyunda Kudüs'ün üç semavi dinin de merkezi olduğunu hatırlatmayı istediklerini dile getiren İskandarov, bu dinlere mensup kişilerin kutsal alanlarına rahat ulaşımını sağlamaya yönelik dünya kamuoyunda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini bildirdi.
 
İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin de bu programı aktif olarak desteklemesinin önemine işaret eden İskandarov, gençlik başkenti ilan edilen Kudüs'te bir yıl boyunca kültürden spora, akademik alanlardan siyasete pek çok etkinlik düzenleneceğini kaydetti. İskandarov, etkinlikler kapsamında fotoğraf, resim, yazı yarışmaları da yapılacağını anlattı.
 
"Program, Filistin halkına bir mesaj"
 
Filistin Gençlik Spor Bakanı Jibril Rajoub, program kapsamında Kudüs'ün gençlik başkenti ilan edilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.
 
Rajoub, Filistin halkı açısından çok önemsedikleri bu projenin sembolik değil, eyleme dönük olduğunu kaydetti. Program kapsamında pratiğe yönelik birçok proje gerçekleştirileceğini ifade eden Rajoub, "Bu program, Müslüman dünyasının, İsrail mezalimi karşısında Filistin halkının yanında olduğunu gösterecek." diye konuştu.

Etiketler : #Kudüs   #'2018   #İslam   #Dünyası   #Gençlik   #Başkenti'   #ilan   #edildi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN