Kudüs bizim başörtümüzdür

Sakarya`daki 210. eylemde kapitalist dindarlık anlayışı eleştirilirken, Kemalist egemenlik açısından başörtüsü yasağının anlamına değinildi ve "Başörtüsü ümmetin salih kulları için ne ifade ediyorsa Kudüs odur" mesajı verildi

19-09-2009


İslam ve Hayat

Sakarya Adaalet Girişimi Başörtüsü Platformu 210. eyleminde ortak açıklamayı yapan Sakarya Dayanışma Derneği sözcüsü Kadrican Mendi, adalet duygusunu yitirmiş bir dindarlığın, kapitalist kültüre eklemlenmiş bir maneviyatçılığın "yükselen değer"e dönüştüğünü söyleyerek “Yozluğu, bencilliği, azgınlığı yayan, vicdanları karartıp, insanlığı çürüten kapitalist kültür maalesef Ramazan ayında da sokaklarımızı, evlerimizi, beyinlerimizi işgal etti.” dedi. Başörtüsü eylemlerine ilişkin olarak “Başörtüsü direnişi bir hak ihlali protestosu değildir. İlkelerini vahiyden alan bir hayat nizamının, tüm sahte ilahlara, despotlara, yasakçılara meydan okumasıdır. Başörtüsü direnişi inanmış azınlıkların azgın kalabalıklara teslim olmayacaklarının ispatıdır.” diyen Kadrican Mendi, Kudüs`ün işgal altında olduğu vurgulayarak. “Başörtüsü ümmetin salih kulları için ne ifade ediyorsa Kudüs odur. Kudüs dünya müslümanlarının samimiyet sınavıdır. Kudüs bizim başörtümüzdür. Kudüs bugün Sakarya ve bugün günlerden Kudüs.” ifadelerini kullandı.

Mendi, başörtüsü sorununa ilişkin olarak da şu yorumu yaptı: “Başörtüsü yasağı bir eğitim hakkı ihlalinin çok ötesinde bir sorundur. Bir "simge" olarak yasaklanan başörtüsü, yüzünü Batı`ya çevirmiş olan Kemalist egemenlik açısından iktidarlarına dönük bir tehdit olarak algılana gelmişdir. İdeolojik olarak pozitivizmi, ekonomik model olarak da kapitalist kalkınmayı seçen Kemalist egemenlik, başörtüsünü bu çarka sokulmuş bir çomak olarak görmüş, varlığı açısından tehdit kabul etmiştir. Başörtüsü insanın hayatı ve bedeni üzerinde Allah`tan başka hiç kimsenin tasarruf sahibi olamayacağının deklare edilmesidir… Tarih boyunca semboller üzerinden devam eden iktidar mücadelesinde başörtüsü bugün, Kemalist cumhuriyeti model alarak oluşturulmuş küresel zulüm cephesine karşı hak ve adalet tarafının sembolüdür. Başörtüsü direnişi bir hak ihlali protestosu değildir. İlkelerini vahiyden alan bir hayat nizamının, tüm sahte ilahlara, despotlara, yasakçılara meydan okumasıdır. Başörtüsü direnişi inanmış azınlıkların azgın kalabalıklara teslim olmayacaklarının ispatıdır.”

Eylemde tüm Müslümanların Ramazan Bayramı tebrik edilirken, Sakarya`daki toplu bayramlaşmanın bayramın 2. günü (21 Eylül 2009, Pazartesi), Büyükşehir Belediyesi`nin yanındaki geniş meydanda, saat 15.00`de yapılacağı duyuruldu.

Etiketler : #Kudüs   #bizim   #başörtümüzdür   
YORUMLAR
  • HUSEYİN SASMAZ   19-09-2009 23:45

    ŞEVVAL HİLÂLİ GÖRÜLDÜ! Hicri 1430 Şevval Ayı Hilâlinin Görüldüğünün İlanı Allahu Ekber! Allahu Ekber! Allahu Ekber! La ilahe illallahu vallahu ekber! Allahu Ekber ve lillahil hamd. 19 Eylül 2009 Cumartesi gecesi itibarı ile Şevval hilâlinin dünyanın bazı beldelerinde normal görüşle (Şer'i olarak) görüldüğü ilan edilmiştir. Buna binaen Rasul (S.A.V)’ín "(Ramazan) hilali görüldüğünde oruca başlayınız. (Şevval) hilali görüldüğünde orucu bozunuz." (Buhari, Savm, 1776) buyruğu üzere yarın (20 Eylül Pazar günü) İyd al-Fitr'dir (Ramazan bayramıdır) Bu vesileyle Hizb-ut Tahrir Emiri Ata Ebu Raşta ve İslamdevleti.org çalışanları İslam ümmetinin Mübarek Ramazan Bayramını tebrik eder; bu bayramın Hilâfet ve halifesiz geçen son bayram olmasını Allah Subhanehu ve Teala’dan niyaz ederler.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN