Kudüs Günü, diriliş günüdür

Filistin Dostları’nın organize ettiği ve İslami kuruluşların katıldığı Fatih Camii avlusundaki etkinlikte Kudüs davasına bağlılık ahdi tazelendi.

27-09-2008


Aksa İntifadası'nın 8. yıldönümüne denk gelen Kudüs Günü, İstanbul'da Fatih Camii'nde kutlandı. Filistin Dostları’nın organize ettiği ve İslami kuruluşların katıldığı Fatih Camii avlusundaki etkinlikte Kudüs davasına bağlılık ahdi tazelendi. Filistin Dostları adına etkinliği yöneten Murat Özer, İslam coğrafyasının içerisinde bulunduğu duruma ve direniş çabalarına dikkat çekerek Kudüs gününün anlam ve önemi üzerinde durdu. Kudüs bilincinin Müslümanların zihninde ve yüreğinde canlı ve diri tutulması gerektiğini belirten Özer, Kudüs günü etkinliklerinden amaçlananın da bu bilinç zindeliğini diri tutmak olduğunu söyledi. Özer, program vesilesiyle Kudüs'e olan ahdimizi bir kez daha yenileyeceğimizi ifade etti.

Etkinlikte konuşan Prof. Ahmed Ağırakça Kudüs bilincine ve Müslümanların Filistin ile dayanışma sorumluluğuna dikkat çekerek, Filistin direnişi ile dayanışma sorumluluğumuzun sloganları ve belirli günleri aşması gerektiğini söyledi. Kudüs bilincinin Müslümanların hayatının ve çalışmalarının ekseninde olması gerektiğini belirten Ağırakça, uluslararası emperyalizmin Filistin halkına ve HAMAS hükümetine dönük boykotunu hatırlatarak Müslümanların Filistin halkı ve direnişine mümkün olan her şeyleriyle destek vermelerinin gerektiğini belirtti. Müslümanlar arasındaki birlik-beraberlik özlemini de Kudüs bilinci ekseninde dile getiren Ağırakça, Kudüs'ün kurtulacağına olan inancını ifade ederek konuşmasını tamamladı.  

İHH başkanı Bülent Yıldırım ise, siyonistlerin Kudüs'ü, Mescidi Aksa'yı tahrip çabalarına dikkat çekerek Müslümanların her zamandan daha fazla uyanık ve dayanışma halinde olması gerektiğini söyledi. Bu meyanda başta Türkiye hükümeti olmak üzere Ortadoğu liderlerine de sorumluluk çağrısında bulunan Yıldırım, ayrıca gelinen aşamada bütün zulüm ve baskılara rağmen direniş iradesinin Siyonistlere korku yaşattığını söyledi. Bu bağlamda Büyük İsrail idealinin artık bir hayal olduğu yönündeki itirafları da hatırlatan Yıldırım, Filistin halkıyla dayanışma ve direnişe destek vermenin önemini vurguladı. İHH olarak da Filistin davasını sahiplenmede kimsenin kendilerini engelleyemeyeceğini belirten Yıldırım, Flitsin halkının işgale ve kuşatmaya rağmen sergilediği direniş iradesini takdir ederek konuşmasını tamamladı.

Grup Yürüyüş'ün Kudüs için çarpışan savaşçılar için söylediği İntifada marşına topluluk da hep bir ağızdan eşlik ederken; son olarak Muhammed Fesih'in Filistin'den Afganistan'a, Irak'tan Çeçenya'ya tüm mazlumlar için okuduğu duada eller ve yürekler samimiyetle Allah'a açıldı.

Etkinlik boyunca tekbirler getirilirken topluluk sık sık "Kahrolsun İsrail, Kahrolsun Amerika!", "Katil İsrail Filistin'den Defol!", "Katil ABD Ortadoğu'dan Defol'", "Hamas'a Selam Direnişe Devam!", "Hizbullah'a Hamas'a Direnişe Bin Selam!", "Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz!", "Yaşasın Küresel İntifada!", "Emperyalizm Yenilecek İslami Direniş Kazanacak!" şeklinde sloganlar attı.

(Haksöz Haber)

Etiketler : #Kudüs   #Günü   #   #diriliş   #günüdür   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN