Kudüs halkı işgalcilere direniyor!

Siyonist işgalcilerin Kudüs'te, özellikle de Mescidi Aksa çevresinde Filistinlilerin evlerini gasp etme ve yıkma planlarını yürütmeye devam çabaları yüzünden evlerine sahip çıkmak isteyen Kudüslülerle gaspçı güçler arasında çatışmalar şiddetleniyor.

18-10-2010


Siyonist işgalcilerin gasp ve yıkım faaliyetleri yüzünden Kudüs'te bilhassa Silvan mahallesi çevresinde dün gece de şiddetli çatışmalar meydana geldi. Çatışmalarda en az 20 Kudüslünün yaralandığı bildirildi.

Verilen haberlere göre dün gece işgal güçleriyle, Mescidi Aksa'nın güneyinde yer alan Silvan mahallesinde çatışmalar meydana geldi. Siyonist işgal devletine bağlı Sınır Koruma Güçleri'nin Silvan mahallesinin bütün giriş ve çıkış noktalarını kapatmaları ve bu şekilde muhtelif silahlarla ve bombalarla halka saldırmaları üzerine en az 20 kişi yaralandı. Bazı kişilerin de atılan gaz bombaları sebebiyle boğulma tehlikesi geçirdiği bildirildi.

Yerel kaynakların verdiği haberlere göre işgal güçleri Silvan mahallesinin çevresini polis köpekleriyle ve modern silahlarla kuşatmaya aldılar. Kuşatmada Sınır Koruma Güçleri ve polis güçleri mensubu en az bin silahlı eleman yer aldı. Bunlara ek olarak sokak aralarına ve giriş noktalarına bazı özel güçler yerleştirildi.

Kudüs'teki haber kaynaklarının verdiği bilgilere göre Silvan bölgesindeki Batnu'l-Heva, Bustan, Vadi Helva başta olmak üzere muhtelif mahallelerde şiddetli çatışmalar oldu.

İşgal devleti bütün bu mahallelerdeki Müslümanların evlerini gasp ederek Yahudilere teslim etmeye ve böylece Mescidi Aksa'nın her tarafını Yahudilerle kuşatmaya çalışıyor.

(Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi)

 


Etiketler : #Kudüs   #halkı işgalcilere   #direniyor!   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN