Kudüs Vakfı'ndan "Yetim Koruma Projesi"

Hollanda'da faaliyet gösteren Kudüs Vakfı, Filistin'de sayıları günden güne artan yetimlere yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Vakıf, bu çerçevede "Yetim Koruma Projesi" adlı bir çalışma başlattı.

05-08-2008


İslam ve Hayat

Hollanda'da faaliyet gösteren Kudüs Vakfı, Filistin'de sayıları günden güne artan yetimlere yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Vakıf, bu çerçevede "Yetim Koruma Projesi" adlı bir çalışma başlattı. 

Vakfın web sitesinde (www.kudusvakfi.nl) yer alan bu konuyla ilgili duyuruda proje kapsamındaki uygulamalar şöyle sıralandı:

1) Tam Tekeffül: Bu uygulama için herhangi bir yetimin bakımını üstlenen kişi ayda 50 € veya daha fazla ödeme yapacak ve bu ödeme en az 6 ay süreyle devam edecektir.

2) Kısmi Tekeffül: Yetimin geçimini üstlenen kişi her ay 20 € yardımla katkıda bulunur ve bu yardım da en az 6 ay süreyle devam eder.

3) Projeye Katkı: Yetimlerin geçimlerinin üstlenilmesine yardım etmek isteyen kişi her hangi bir miktar ve süre kaydı konulmaksızın imkânı ölçüsünde katkıda bulunur.

Vakfın sitesinde, proje kapsamında ayrıca "Yetim Sandığı" ve "Yetim Bakımevleri" çalışmasının da yer aldığı bildirilerek şöyle denildi: 

"Yetimlerin bakımını üstlenecek yeter sayıda kimse bulunamaması ihtimaline binaen bazı yetimlerin ortaya çıkacak ihtiyaçları için bu sandığı kurmuş bulunuyoruz. Böylece bir yetimin bakımını üstlenemeyen kimseler kısmen bu hayırlı projeye katkıda bulunma imkânı elde etmiş olmaktadırlar. Bu sandığa katılım payı da en az 20 € olarak tespit edilmiştir.

Yetimlerin sağlıklı bir şekilde yetiştirilip eğitilmeleri amacıyla “yetim bakımevleri”nin ihtiyaçlarının karşılanmasını da programımıza almış bulunuyoruz. Bu amaçla vakfimız bu gibi yuvaların ihtiyaçlarını karşılamak için eğitim alanında uzman kimselerin gözetiminde bakımevlerinin ihtiyaçlarını karşılamaya da dikkat etmektedir.

Bununla beraber yetimlere özel okulların, sağlık ocaklarının, oyun alanlarının, kütüphanelerin ve bu bakımevleri ile irtibatlı bütün diğer kurumların ihtiyaçlarını karşılamaya da özel olarak gayret etmekteyiz.

Bu oldukça kapsamlı hayır alanına katkıda bulunmanız da mümkündür. Sadece 20  € ödeyerek böyle bir katkıda bulunmanız mümkündür.

Bu alandaki projelerden herhangi birine özel katkıda bulunmak suretiyle hayra ortak olmanız da mümkündür."

Kudüs Vakfı'nın proje kapsamındaki sloganları ise şöyle:

"Dünyanın, çocukların tebessümleriyle güzelleştiğini unutmayalım."

"Yetimleri dilencilik zilletine mecbur etmeyelim."

 

Etiketler : #Kudüs   #Vakfı'ndan   #Yetim   #Koruma   #Projesi   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN