Küfür cephesinde değişen bir şey yok

ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde, Deah Shaddy Barakat (23), eşi Yusor Muhammed Ebu Salha (21) ve onun kardeşi Razan Muhammed Ebu Salha’nın (19) başlarından vurularak katledilmesi sonrası batıl Batının çirkef yüzü bir kere daha kendini gösterdi.

13-02-2015


ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde, Deah Shaddy Barakat (23), eşi Yusor Muhammed Ebu Salha (21) ve onun kardeşi Razan Muhammed Ebu Salha’nın (19) başlarından vurularak katledilmesinin yankıları sürüyor. Teröre kurban giden gençlerin kaybı sevdiklerini yasa boğarken acılı ailelerin gözyaşı ise dinmiyor. Öldürülen kızların babası psikiyatrist Muhammed Yusuf Ebu Salha, “Bu bir infaz şekli. Park yeri kavgası değil, nefret suçu. Her birinin başında kurşun vardı. Bu adam, kızıma ve damadıma defalarca musallat oldu, onlara karşı belindeki silahını göstererek konuştu. Rahatsızdılar ancak bu kadar ileri gidebileceğini bilemezlerdi” dedi.

Medya Bombardımanı

Başörtülü olan kızının, yan komşuları olan Craig Stephen Hicks tarafından öldürülmeden önce yaşadığı tedirginliğini aktaran baba Ebu Salha, “Bana, ‘Allah’a yemin olsun ki bu adam bizden ve görünüşümüzden nefret ediyor. Nefret dolu bir komşu’ demişti” ifadelerini kullandı. Basında Müslüman karşıtı tutumu da eleştiren Ebu Salha, “Medya, Amerikan vatandaşlarını ‘İslami terörizm’ sözleriyle bombardıma tutuyor. Bu da insanların bizden korkmasına, nefret etmesine, dışlamasına neden oluyor. Eğer bir insanın sizinle bir problemi varsa zaten çoktan sizden nefret etmiş oluyorlar ve kafanıza kurşunu sıkıyorlar” diye konuştu.

Ateşe Karşılık Vermeyelim

Çocuklarının öldürülmesinin “nefret suçu” kapsamında değerlendirilmesini isteyen Deah’ın babası Namee Barakat ise, “Adalet istiyoruz” dedi. Tüm acılarına rağmen insanları itidalli davranmaya çağıran Deah’ın erkek kardeşi Farris Barakat da, “Bu dünyanın ve bu ülkenin 3 harika vatandaşını kaybettik. Ancak onların binlercesine ilham olacağını düşünüyorum. Cinayet şiddet olaylarını tetiklememeli. Ateşe ateşle karşılık vermeyelim” şeklinde konuştu. Deah’ın kuzeni Abdulkadir Bakarat ise, basının Müslümanlara yönelik nefret cinayetini park kavgasına indirgemesini “Park tartışması yüzünden kim bir insanı öldürebilir?” sözleriyle eleştirdi.

Kampüste gözyaşları

Gençlerin gittiği Kuzey Carolina Üniversitesi’nde öldürülen öğrenciler için taziye köşesi açılırken, Müslüman ailelerin acısını paylaşan 2 bin kişi, ellerinde mumlarla Chapel Hill’deki üniversite kampusünde buluştu ve yakalarına kurbanların anısı için yeşil kurdele taktı. Törende, “Müslümanların hayatı değerlidir”, “Bütün hayatlar değerlidir” ve “İslamfobiye son” yazıları paylaşılırken, arkadaşlarını katliamda kaybeden öğrencilerin çoğu gözyaşlarına hakim olamadı. Törene katılan Deah’ın babası Nami Barakat ve eşi Leyla Barakat’ın da ayakta durmakta zorluk çektiği gözlendi. Okulun Rektörü Carol Folt, “Bu öğrenciler, dünyayı değiştirmekten başka bir şey istemiyorlardı. Hayatta en önemli şeyin, daha az şanslı insanlara yardım etmek olduğunu düşünüyorlardı. Elbette biz de bundan güç alıyoruz” dedi.

‘Amerika’da ne işiniz var’ diyorlardı

Deah Barakat’ın yakın arkadaşı yönetmen Kenan Demir, Kuzey Carolina eyaletinin ve Amerikan medyasının olayın üzerini kapatmaya çalıştığını ifade etti. AA’ya konuşan Demir, “Babasından ve erkek kardeşinden aldığım bilgiler doğrultusunda, katil zanlısı Deah’ın yan komşusu. Bu kişi, daha önce de Deah’ın eşine ‘sen neden başörtüsü örtüyorsun, siz neden Müslümansınız, ne işiniz var Amerika’da, niçin burada yaşıyorsunuz’ diye tehditler yağdırıyordu. Son bir iki haftadır tehdit edip, silahını da göstermiş. Deah ve ailesi, bu kişinin çok ileri gidebileceğini düşünmemişti” dedi. Demir, Deah’ın ailesinin Türkiye sevdalısı olduğuna değinerek, “Annesi ve babası, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı çok sever. Buluştuğumuzda her zaman Cumhurbaşkanımızın, Müslüman alemi için yaptığı güzellikleri konuşurlardı. Bu ailenin çocuğunun bizden alınması, beni çok üzüyor” diye konuştu.

‘Falling Down’ saplantılı

Katil Craig Stephen Hicks’in eski eşi Cynthia Hurley, 3 genci öldüren adamın, silahlı saldırılarla geçen “Falling Down” (Sonun Başlangıcı) filmini saplantılı bir şekilde izlediğini ve “diğer insanlara karşı hiçbir merhametinin olmadığını” söyledi. Olay gecesi gençleri evlerinde başından vuran Hick’in silahından 10 kez ateş açıldığı belirlendi.

‘Nefret suçu sadece iddia’

Katledilen gençler Müslüman olunca konuya temkinli yaklaşan ABD’li Washington Post gazetesi, cinayetin “nefret suçu” olma ihtimaline dahi yer bırakmadı. Gazetenin “Müslümanlar 3 gencin ölüm sebebinin dinleri olmadığına inanmıyor” başlıklı haberinde park yeri nedeniyle cinayet işlendiği öne sürüldü. Cinayeti “park kavgasının büyümesi” olarak lanse eden katil Craig Stephen Hicks’in eşinin açıklamalarını gerçek sayan gazete, kurbanlarının yakınlarının “Müslüman oldukları için öldürüldüler” sözlerini sadece bir iddia olarak yayımladı.

Savcı: Federal soruşturma yok

Kuzey Carolina polisi, katilin sosyal medya hesaplarındaki şiddet ve nefret yanlısı söylemleri görmezden gelerek “cinayetin önyargı kaynaklı olma ihtimali düşük” açıklamasında bulundu. Gerekçe olarak ise somut bir delilin bulunmaması öne sürüldü. Kuzey Carolina Orta Bölge Savcısı Ripley Rand de bölgede "Müslümanlara yönelik organize bir kampanya bulunmadığı" ve "bağımsız bir cinayet olduğu" için federal bir soruşturmanın şimdilik mümkün gözükmediğini ifade etti.

‘Oğlum şehit oldu’

Gençlerin naaşlarının yıkanmasının ardından oğlu Deah’nın cansız bedenini gören anne Leyla Barakat, “Kuşkusuz oğlum şehit oldu” dedi. Deah Barakat’ın bedeni olay yerinde bulunduğunda şehadet parmağını havaya kaldırmış olduğu görüldü.

(İslam ve Hayat / Yeni Şafak)

Etiketler : #Küfür   #cephesinde   #değişen   #bir   #şey   #yok   
YORUMLAR
  • kemal songür   13-02-2015 13:23

    Rabbim Allah dedikleri ve İslami görünürlüğü dolayısıyla katledildiler. Evet! batı/küfür cephesinde değişen bir şey yok. Lağnetullahi alezzalimin.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN