Kur'an Nesli forum sayfasına mahkeme engeli

Düşünce paylaşım sitesi Kur'an Nesli forumu, İstanbul Şişli 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararıyla erişime kapatıldı. Site yönetimince yapılan açıklamada "Hiçbir bilgilendirme yapılmadan, görüşümüz dahi sorulmadan sansüre uğamamız mevcut hukuki düzenin ve sistemin bir ayıbı olarak belirmektedir" denildi

31-07-2008


İslam ve Hayat

Düşünce paylaşım sitesi Kur'an Nesli forumu, İstanbul Şişli 3. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararıyla erişime kapatıldı. www.kurannesli.net/forum adresinden yayın yapmakta olan Kur'an Nesli forumuna erişimin engellenmesi üzerine site yönetimi tarafından kopnuyla ilgili kamuoyuna açıklama yapıldı. Açıklamada, siteye erişimin engellenmesi eleştirilerek şöyle denildi: "Hiçbir bilgilendirme yapılmadan, görüşümüz dahi sorulmadan sansüre uğamamız mevcut hukuki düzenin ve sistemin bir ayıbı olarak belirmektedir. Oysa İnterneti sansürleme çabası bilgisizliğin sonucudur. Çünkü Küreselleşmiş bir ağı ulus devlet bürokrasisiyle engelleyemezsiniz."

Kur'an Nesli forum sayfası yönetiminin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 

"Kur'an Nesli yıllardır Türkiye'de Kur'an merkezli din anlayışını yaygılaştırmaya çalışan, seviyeli güzel ahlak timsali bir gençlik hedefleyen çizgisiyle yayın hayatına devam ediyor.

Bizler düşünce özgürlüğünün hakaret ve saldırı olmadan yaşanması taraftarıyız. Bu sebeple de seviyesizliğin ve popülizmin yaygın olduğu internet dünyasında seviyeyi ve ilkeliliği korumaya çalışan bir yayın çizgisine sahibiz. Maalesef eleştiriyi ve sorgulamayı hazmedemeyenler başka pek çok konuda olduğu gibi burada da özgürlükçü duruşa karşı tavır aldılar, imkan ve statülerini kullandılar. Biz hakarete de sansüre ve kutsamaya, dogmacılığa da aynı derecede karşıydık çünkü. Ağza geleni söyleyenler de fikirlerin seviyeli biçimde paylaşımından korkanlar da bu sebeple rahatsız oldular Kur'an Nesli'nin duruşundan…

İlk Önce bize ait olmayan alıntı bir metin nedeniyle, hiçbir uyarı ve öngörüşme yapılmaksızın açılan bir dava ile karşı karşıya kaldık. Bu sebeple http://www.kurannesli.org sitemiz mahkeme kararıyla kapatılmıştı. Bunun üzerine yılmadık http://www.kurannesli.net  adresine taşındık. Bu sefer de henüz detaylarını tam olarak kavramakta zorlandığımız başka bir kapatma kararıyla karşı karşıya kaldık. Avukat kardeşlerimizin yaptığı araştırmada dava konusunun: "Mustafa Kemal'e, Silahlı Kuvvetler'e hakaret" olduğunu öğrendik. Oysa kurulduğumuz günden beri hiçkimsenin şahsına hakaret edilmesini tasvip etmeyen ama herkesin düşncelerinin farklı açılardan tartışılmasına, sorgulanmasına, paylaşılmasına zemin olan sitemizin böylesi bir davaya konu olması manidardır. Hiçbir bilgilendirme yapılmadan, görüşümüz dahi sorulmadan sansüre uğamamız mevcut hukuki düzenin ve sistemin bir ayıbı olarak belirmektedir. Oysa İnterneti sansürleme çabası bilgisizliğin sonucudur. Çünkü küreselleşmiş bir ağı ulus devlet bürokrasisiyle engelleyemezsiniz. Youtube vb. uluslararası paylaşım sitelerini bile sansürlemeye çalışmaktan geri durmayan bu anlayış adalet ve hukuk ölçülerini hiçe saymaktadır.

Bu çerçevede sitemize ulaşmak isteyen kardeşlerimiz http://www.kurannesli.info/site adresinden nasıl erişim
sağlayabileceklerini öğrenebilirler.

Bizler tüm engellemelere rağmen Seviyeli duruşmuzu sürdürecek, tartışılmaz kılınanları sorgulayacak, vahyin aydınlığında akledecek ve düşündürtmeye devam edeceğiz."

Etiketler : #Kur'an   #Nesli   #forum   #sayfasına   #mahkeme   #engeli   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN