Kur'an ve Siyaset

"Siyasi Düşüncenin Mekki Ayetlerdeki Temelleri" alt başlığını taşıyan "Kur'an ve Siyaset" adlı kitap, İnkılab Yayınları arasında okuyucuyla buluşturuldu. Abdulkadir Hamid'in kaleme aldığı kitapta İslami siyasetin Kur'an'daki ölçü ve ilkeleri ele alınıyor.

20-08-2008


İslam ve Hayat

"Siyasi Düşüncenin Mekki Ayetlerdeki Temelleri" alt başlığını taşıyan "Kur'an ve Siyaset" adlı kitap, İnkılab Yayınları arasında okuyucuyla buluşturuldu. Abdulkadir Hamid'in kaleme aldığı kitapta İslami siyasetin Kur'an'daki ölçü ve ilkeleri ele  alınıyor.

Kitapta şu tesbitlere yer veriliyor:

"Kur’ân-ı Kerim, “siyasî düşünce” meselesini, genel hedefler ve referans çerçevelerini oluşturacak şekilde, kapsamlı bir bahis içinde ele almaktadır. Gerisi, tarihî tecrübelerden edindikleri ve ilim adamlarının âyetlerin realiteyle ilgisinden çıkarımlarıyla tamamlanması için, insan aklına bırakılmıştır.

Çalışma, siyasî düşüncenin kaynakları ve siyaset felsefesinin incelenmesiyle ilgili. Eser, toplumda kamu işleriyle ilgili ana güç kaynağı olarak devletin faaliyetlerini inceliyor. Ayrıca, hangi kamu faaliyetinin İslâm'ın tasvip ettiği başka değer sistemleri ile ilişkisinde iyi ya da kötü sayılabileceğini dikkatlerimize sunuyor. Söz konusu eser, Kur’ân'ın siyaset düşüncesinin ana unsurlarının Mekki âyetlere sağlam bir şekilde dayandığını ispatlamada benzersiz bir metodoloji kullanıyor. Eserde, bu âyetler ışığında, kurumların yükselişi ve ilişkilerin düzenlenmesinden önce hem toplum hem siyasî faaliyete rehberlik edecek kural ve ilkeler araştırılıyor."

İslam ve Siyaset / Siyasi Düşüncenin Mekki Ayetlerdeki Temelleri

Abdulkadir Hamid

İnkılab Yayınları

300 Sh.

İrtibat Tel: 0 (212) 521 57 76  

Etiketler : #Kur'an   #ve   #Siyaset   
YORUMLAR
  • beytullah önce   04-09-2008 07:40

    meğer devam niteliğinde zannederek heyecanla temin ettiğim kitap, ekin yayınlarından çıkan "mekke döneminde siyasi düşünce metodolojisi" adlı kitap ile aynıymış... ama olsun, ekin yayınlarından çıkan baskısı tükendiğine ve henüz ikinci baskı yapılmadığına göre kitabı tavsiye edeceğimiz arkadaşlara bu baskıyı önerebiliriz...

  • beytullah önce   26-08-2008 17:44

    yazar'ın ekin yayınları arasından çıkan "mekke döneminde siyasi düşünce metodolojisi" adlı kitabı bence hakkı yenen kitaplardan biri... ders halkalarında ortak okunmasını önerebileceğim kitaplardan biri olan bu kitabın sanırım devamı niteliğindeki "kur'an ve siyaset" kitabını en kısa zamanda temin edip okuyalım inş.

İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN