Kurban'a düşmanlık yapan cahiliye medyası Noel'e dost

Cahiliye medyasının amiral gemisi Doğan medyası, on dokuz gün önce Kurban Bayramı'nı kutlayan Müslümanlara “her yerde kan var”, “ben kurbana karşıyım”, “her yıl aynı rezalet” türünden haberler yaparak saldırmasına karşın Noel hayranlığını gizlemiyor.

26-12-2008


Cahiliye medyasının amiral gemisi Doğan medyası, on dokuz gün önce Kurban Bayramı'nı kutlayan Müslümanlara “her yerde kan var”, “ben kurbana karşıyım”, “her yıl aynı rezalet” türünden haberler yaparak saldırmasına karşın, içkinin su gibi tüketildiği Noel kutlamalarına hayranlığını gizlemiyor. “Hıristiyanlar ‘İsa Mesih’in Doğuş Bayramı’ olarak kabul ettikleri Noel’i kutluyor” cümleleri ile duyurup, “Hıristiyan okurlarımızın Noel’ini, Musevi okurlarımızın ise Hanuka bayramını kutlarız” şeklinde tebrik eden cahiliye medyası böylece İslam'dan başka her şeye dost olduğunu ortaya koyuyor.

KURBAN'A DÜŞMANLIK YAPTILAR

Kurban Bayramı'nı kutlayan Müslümanlara münferit görüntülerle saldıran Hürriyet, dün Yahudilerin Hanuka bayramı ve Hıristiyanların Noel’ini şu cümlelerle kutladı: Bugün Hıristiyanların "İsa Mesih’in Doğuş Bayramı" olarak kabul ettikleri Noel. Dünyadaki tüm Hıristiyanların Noel’ini kutluyoruz.

Türkiye’deki Ortodoks Rum, Süryani Ortodoks, Latin Katolik, Süryani Katolik ve Protestan cemaatlerine iyi Noeller diliyoruz. Ayrıca, Musevi Cemaati’nin 22 Aralık’ta başlayan 29 Aralık’a kadar sürecek ve her gün bir artırılarak yakılan mumlarla kutladıkları Hanuka, diğer adıyla Işıklar bayramlarını da kutluyoruz.

MÜSLÜMANIN KENDİ BAYRAMI VAR

İlahiyatçı Prof. Dr. Nedim Urhan, medyanın takındığı tavrı Yahudi hayranlığı şeklinde yorumlarken, “gidip bakın acaba Yahudi medyası veya Hıristiyan medyası, içi batıllıklar ve yalanlarla dolu olan kendi bayramlarını bu şekilde aşağılayıp Müslümanların bayramını bizim medyanın kutladığı dille kutluyor mu” dedi.

Kartelin kısa bir süre önce kutlanan Kurban Bayramı'na ilişkin takındığı tavır ve sonrasında Yahudi ve Hıristiyan bayramlarına duyduğu sempatiyi sert bir dille eleştiren Prof. Dr. Nedim Urhan şöyle konuştu: Türkiye’de bir kısım medyanın İslâm değerlerini bu şekilde aşağılaması çok vahim bir durum. Fakat daha vahim olanı ise aynı basın organları bizim en kutsal değerlerimize saldırdıktan sonra Hıristiyan ve Yahudilerin bayramlarını ballandıra ballandıra haber konusu yapmaları. Şunu sormak istiyorum onlara; acaba Yahudiler senin karalamak için elinden geleni yaptığın bayramlarımızı yine senin reklamını yapıp öve öve bitiremediğin Yahudi veya Hıristiyan bayramları gibi lanse ediyorlar mı?. Müslümanlar çok dikkatli olmalı bu günler tehlikeli günlerdir. Yılbaşını kutlamamak gerekli; iyi niyetli olsa bile asla bu kutlamalara katılmamak gerekli. Müslümanın bayramı belli, Müslümanın Muharremi var, Ramazanı var, Kurbanı var bunları değerlendirmeliyiz.”

(İslamveHayat / Vakit)

Etiketler : #Kurban'a   #düşmanlık   #yapan   #cahiliye   #medyası   #Noel'e   #dost   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN