Kürt gazeteci Mesud İbo: PYD Esed'in sopası

Savaşın başlarında Kürtlerin istisnasız Esed diktasının karşısında yer aldığını belirten Afrinli Kürt gazeteci Mesud İbo, “Esed PYD’yi silahlandırdı ve Kürt halkının üzerine saldı” dedi.

29-02-2016


PKK'nın Suriye kolu PYD tarafından tek taraflı olarak kanton ilan edilen Afrinli Kürt Gazeteci Mesud İbo, örgütün yaptıklarını anlattı. PYD'nin Kürt bölgelerinde işgalci olduğunu belirten Gazeteci İbo, örgütün tehdit, cinayet ve korkuya dayalı bir düzen kurarak Kürtleri tamamen rejimin güdümüne sokmaya çalıştığını söyledi. İç savaşın başlarında Kürtlerin istisnasız bir şekilde Esed diktasının karşısında yer aldığını belirten İbo, “Sadece Afrin'de 10 binlerce insan rejim karşıtı gösteriler yaptı. Ancak Esed PYD'yi silahlandırdı ve önce Kürt halkının sonra da muhalif grupların üzerine saldı” dedi. İbo, Afrin'de 35 bin kişinin Esed ve PYD aleyhine gösteri düzenlediğini PYD-YPG milislerinin bu gösterileri kanlı bir biçimde bastırarak otorite sağladığını da ifade etti.

KÜRTLER İÇİN KARA LEKE

Kürt bölgelerinden yüzlerce Kürt'ün sırf Esed ve PYD muhalifi olduğu için kaçırıldığını anlatan İbo, “Kaçırılanlardan bazıları rejime teslim edildi. Bir kısmı ise örgüt tarafından vahşice infaz edildi. Suriye Kürtleri PYD-YPG zulmünden kurtulmak istiyor” diye konuştu. Arap ve Türkmen kardeşlerimizi vuran rejim ve emperyalist güçlerin Suriye'deki tek partnerinin PYD olduğuna dikkat çeken İbo, bu durumun Kürtler için kara bir leke olduğunu, hiçbir onurlu Kürt'ün bu kirli işbirliğinin parçası olmayı kabul etmeyeceğini belirtti.

ÖLÜM LİSTESİNDEYİM

Esed rejiminin PYD bölgelerini geride kalan 5 yıl boyunca hiç vurmadığını kaydeden İbo, “Ancak PYD rejim karşıtı bin 500 muhalif Kürt'ü öldürerek sindirdi” ifadelerini kullandı. “PYD tarafından onlar gibi düşünmediğim için ölüm listesine alındım” diyen İbo, Kürtlerin yüzde 90'ının PYD'yi ve fikirlerini desteklemediğini söyledi. İbo sözlerini şöyle sürdürdü: “PYD, icraatları ile Kürtleri, Arap ve Türkmenlere düşman etmeye çalışıyor.”

Kukla örgüt

“Hafız Esed biz Kürtleri değil vatandaş, insan olarak bile görmedi” diyen İbo “Şimdi oğlu Nusayrilerle birlikte Kürtlerin dökülen bunca kana rağmen kendisini desteklemesini istiyor” dedi. “Kaderimiz Türkmen ve Arap kardeşlerimizden bağımsız değil” diyen İbo'ya göre rejim ve emperyal güçler tarafından kullanılan PYD misyonu bittiğinde kaldırılıp atılacak kukla bir örgüt. İbo, PYD'ye Suriye'nin Türkiye sınırında bir rol verildiğini, örgütün de bunun gereğini yerine getirdiğini ve gerçek hedefinin Kürt devleti olmadığını sadece dış güçlerin hizmetinde olanlar tarafından Kürt gençlerinin 'devlet' aldatmacası ile karanlık bir serüvene itildiğini belirtti.

Kaynak: Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

Etiketler : #Kürt   #gazeteci   #Mesud   #İbo:   #PYD   #Esed'in   #sopası   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN