Kürt sorunu, Kürt ulusalcılığı ve Kürt ulus devlet hedefi paneli yapıldı (VİDEO)

Kalem-Der'in organize ettiği ve 2017-2018 döneminin ilk paneli olan “Kürt Sorunu, Kürt Ulusalcılığı ve Kürt Ulus Devlet Hedefi” paneli yapıldı.

22-11-2017


Kalem-Der dernek binasında yapılan panelde İlkav Genel Başkanı Sayın Mehmet PAMAK ve Gazeteci Yazar Sayın Faruk KÖSE birer sunum yaptılar.

19 Kasım Pazar akşam Saat 20:00 da başlayan panelde, Ahmed Kalkan panel yöneticiliği yaptı. Program, Ahmed Kalkan'nın kısa bir konuşmasından sonra panelistlerin sunumlarına geçildi.

İki bölümden oluşan panel de ilk konuşmacı olarak Mehmet Pamak şu sorulara cevaplar verdi; Kürt ismiyle birlikte anılan sorunun adı sizce ne? Kürt sorunu mu yoksa düzen ve PKK sorunu mu? Yüzyıllarca bir arada kardeşçe yaşamış kavimler arasına, ne oldu , nasıl oldu da bu ayrılık tohumları ekildi? Hangi yanlış tercihler ülkemizde de “Kürt sorunu” diye bir sorunun çıkmasına yol açtı?

Bölgede 4 ülkeye yayılan bu sorun nasıl ve neden oluştu? Bu sorun çerçevesinde örgüt, emperyalist güçler ve rejim açısından bakıldığında kim ne yapmaya çalışıyor, hedefleri ne? Almanya ve ABD başta olmak üzere batı, niye PKK ve benzeri örgütleri destekliyor? Sorularına cevap verdikten sonra sunumuna şu sorulara cevap arayarak devam etti;

Kürt ulusalcılığının silahlı kanadı PKK nasıl bir örgüttür ve kuruluşundan bugüne nasıl bir işlev görmüş, kime hizmet etmiştir?

Çözüm sürecinde takip edilen hükümet politikalarındaki hataların sürecin akamete uğramasında ve şiddetin yeniden tırmanmasında bir katkısı yok mudur? Kürt sorununun çözümü için Kürt devletimi gerekir? Türklerin bir devleti var, Kürlerin neden bir devleti olmasın diyenler var siz ne dersiniz? T.C. Kürt devletinin kurulmasına neden bu kadar karşı çıkıyor? Kuzey Irakta kurulacak olan Kürt devletinin terör devleti olan İsraile hizmet edeceği söyleniyor neler söylersiniz?

Ulus devlet anlayışı bu günkü konjonktür açısından olumlu kabul edebilir miyiz? Mazlumların takip etmesi gereken onurlu yol ne olmalıdır? İslami çözüm hakkında neler söylenebilir? Sorularına cevaplar vererek sunumunu tamamladı.

Daha sonra diğer panelist olan Gazeteci Yazar Faruk KÖSE’nin sunumuna geçildi. Faruk Köse ise sunumunda şu sorulara cevap vermeye çalıştı;

Kürt halkı zalim mi, mazlum mu? Halk mazlumsa zalim kim, terörist kim? Doğu kökenli terörü kim besliyor? Pkk Kürt halkının temsilcisi mi, yoksa rejimle birlikte Kürt halkına zulmeden ve Kürtleri istismar ederek batıl ideolojisini yayan sosyalist ve ateist bir grup mu? Günümüz dünyasında küçük ölçekte de bile bir devlet kurmak için kimlerin ve nasıl yardımı gerekir? Yardım edecek olan devletler Allah rızası için yardım etmeyeceklerine göre, niçin yardım ederler? Kurulması beklenen Kürt devletini İsrail daha şimdiden ve açıktan niye destekliyor? Kürtler arasında İslam devleti talebini dillendiren grup ve cemaat olarak kimler var? Kuzey Irak’ta kurulacak bir Kürt devleti Türkiye’de yaşayan Kürtleri ne yönden ve nasıl etkiler? Sorularına cevap verdi. Ayrıca şu soruya da cevap verdi; Sorun nasıl çözülür?

Panelistlerin sunumlarının ardından, sorulan sorulara cevaplar verildi. İki buçuk saat süren panelin sonunda Ahmed Kalkan  bir kapanış konuşması yaptı. İslam’a yönelmenin ve İslam kardeşliğinin sorunun çözümünde tek yol olduğunu söyledi ve Asrı Saadetten örnekler verdi. Konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür ederek paneli bitirdi.

Panelin video kaytılarını 2 bölüm halinde istifadenize sunuyoruz:

Etiketler : #Kürt   #sorunu   #   #Kürt   #ulusalcılığı   #ve   #Kürt   #ulus   #devlet   #hedefi   #paneli   #yapıldı   #(VİDEO)   
YORUMLAR
Henüz Yorum Yok !
İlginizi çekebilecek diğer haberler

Makaleler

Hava Durumu


VAN